Comb. Van Zoeren troeft Comb. Boeve & Drost opnieuw af.

24 augustus 2020 om 17:06 Overig Deel je nieuws

Vandaag stond er een vlucht voor de jonge duiven op het programma vanuit Roye, Frankrijk. De afstand tot Putten is plm. 346 km. Er werd gelost om 07.30 uur met een stevige ZW wind. In totaal deden er in afdeling 7 376 deelnemers mee met 8.868 duiven.

De duiven hadden een zeer hoge snelheid, dusdanig hoog, dat ze nauwelijks in 1 keer op de klep konden landen. Daarom moesten zij door middel van rondjes vliegen de snelheid er uit halen. En om ze dan ook nog meteen op de klep te krijgen is ook nog moeilijk. Maar daarmee verspeel je wel veel tijd. En iedere seconde verspeel je weer vliegsnelheid.

Met deze snelheden is die ene minuut het verschil tussen plaats 2 en 3 in de afdeling A2.

Bij PV De Woudvliegers pakte Comb. Van Zoeren vandaag de eerste plaats in Putten, voor Comb. Boeve & Drost en het jeugdlid Kiki van Zoeren. Dit was ook de uitslag voor Putten in Afd. A2.

G.J. van Putten en U. Uhrig zaten ook bij de eerste 10.

 M. Kieft en O. Ernsten konden zich vandaag niet meten met deze toppers.

Comb. van Zoeren was 3e in de regio A2 en in de afd. 7 Noord. In de Afd. 7 namen ze de 17e plaats in.

 Deze duif had een snelheid van 116.7813 km/u, terwijl de nummer 1 van de afd. 7 een snelheid had van 120.2914 km/u.

Aankomende week gaan we opleren met de Natour (2e broedsel jonge duiven) en de eerste vlucht vanuit Duffel.Hier kunnen ook oude duiven op gezet worden. De jonge duiven krijgen een sectorvlucht vanuit Nanteuil-le-Haudouin op 400km. Gaan we een herhaling van 2018 krijgen???

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie