Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Gronden Husselsesteeg kosten gemeente Putten ruim vier ton

24 augustus 2020 om 11:50 Politiek

PUTTEN De gronden nabij de Husselsesteeg en de Putterbrink zijn door de gemeente Putten aangekocht voor een bedrag van 438.150 euro. Dat geeft het college van burgemeester en wethouders aan naar aanleiding van aanvullende vragen van Robin Hoogendijk (Gemeentebelangen). 

Wijnand Kooijmans

Tijdens de beantwoording van zijn eerste vragen gaf het college aan dat de aangekochte grond verpacht wordt. Gezien de agrarische bestemming wordt dat ook het meest voor de hand liggend gevonden.

RISICO Het college vindt dat met de aankoop geen groot financieel risico is genomen. De aankoop is gedaan vanuit strategische overwegingen, gericht op de mogelijke ontwikkeling van het gebied als woningbouwlocatie. Voorlopig is besloten af te zien van onderzoek naar de mogelijkheden daartoe. De meerderheid van de raad wil de optie voor woningbouw in dit gebied voor de toekomst wel open houden. Alleen Gemeentebelangen heeft zich daar pertinent tegen uitgesproken.

De beantwoording was voor Hoogendijk reden om twee aanvullende vragen te stellen. Hij vroeg waarom de overeenkomst niet openbaar is en wat de kosten zijn geweest. Het college houdt het standpunt dat in de overeenkomst allerlei voorwaarden staan die niet geschikt worden gevonden voor de overeenkomst.

RESULTAAT Door het college wordt erop gewezen dat overeenkomsten vaak het resultaat vormen van aankooponderhandelingen. Met het oog op lopende en toekomstige onderhandelingen wordt het niet raadzaam en onnodig gevonden om daarin publiek meer inzicht te geven. De overeenkomst heeft bovendien wel voor de raadsleden ter inzage gelegen. Daarin werd ook de aankoopprijs genoemd die nu alsnog openbaar is gemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie