Veel vliegverkeer pal boven Putten.
Veel vliegverkeer pal boven Putten. Bron: Flightradar24.com

Wij Putten: vragen rond overlast vliegverkeer

24 augustus 2020 om 11:36 Politiek Deel je nieuws

Is de gemeente bereid stappen te ondernemen tegen de toegenomen overlast van het vliegverkeer boven Putten? Dat wil de fractie van Wij Putten graag van het college weten.

Aanleiding voor de vragen aan het college is het gegeven dat een aantal bewoners de fractie van Wij Putten heeft benaderd met de vraag hoe het kan dat er de laatste weken zoveel vliegverkeer is. Ook was het de fractieleden van Wij Putten al opgevallen dat er iets ongewoons was: recht boven Putten gaan veel vliegtuigen richting Schiphol, op relatief geringe hoogte. “Dat is vreemd”, zegt commissielid Arap-John Tigchelaar van Wij Putten, “omdat Putten met het vliegverkeer naar Lelystad vanwege de rust- en stiltegebieden zou worden ontzien. Nu zitten we wel met het vliegverkeer naar Schiphol.” En mocht vliegveld Lelystad open gaan, wordt het er mogelijk niet beter op, zo vreest hij.

Tigchelaar wijst erop dat veel mensen vanwege het groen en de rust in Putten zijn gaan wonen en dat zij nu bedrogen uitkomen. Dat geldt ook voor recreanten die op de Veluwe op zoek zijn naar ontspanning. “Dan kom je voor je rust uit de Randstad op vakantie in Putten en dan zit je nog steeds in de herrie.”

Hij wil graag van het college weten of de gemeente is geïnformeerd over de toegenomen drukte en of het college het wenselijk acht dat vliegtuigen laag over stiltegebieden en Putten vliegen. Ook wil de fractie weten of er extra overlast te verwachten valt als vliegveld Lelystad opent. En of het college bereid is om eventueel in samenspraak met buurgemeenten hierover met de rijksoverheid in gesprek te gaan, om maatregelen te bepleiten.

De fractie heeft gevraagd om schriftelijke beantwoording van de vragen.

 

 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie