Afbeelding
Tim van Donkersgoed

Gaat de sinterklaasintocht door of niet? WCP en VVV besluiten volgende week

25 augustus 2020 om 16:00 Maatschappelijk

PUTTEN Meert Sinterklaas dit jaar wel in Putten aan? Volgende week hakken WCP en de VVV de knoop hierover door. Door het coronavirus bestaat de mogelijkheid dat de intocht namelijk helemaal niet doorgaat.

Rik Bronkhorst 

Dat vertelt Suzanne van den Bor, de locatiemanager van de Puttense VVV. ,,Er zijn dit jaar verschillende afwegingen die gemaakt moeten worden. Want vooropgesteld, de intocht moet natuurlijk veilig zijn. We willen niet dat bezoekers en vrijwilligers gevaar lopen door het coronavirus.”

De VVV, die door de WCP gevraagd is de intocht te organiseren, wil zich laten leiden door de landelijke regels. ,,We willen daar echt rekening mee gaan houden, al is het nog wel lastig om te zeggen wat medio november de regels dan zijn.” Toch wil de VVV, in overleg met WCP, niet te lang wachten met het maken van een beslissing. ,,Het is goed als iedereen uiteindelijk weet waar ze aan toe zijn.” 

PIETENDISCUSSIE Ook onderwerp van de afweging is de zwartepietendiscussie. Tegenstanders van zwarte piet hekelen zijn kleur, omdat dit als racistisch en kwetsend wordt ervaren. Volgens Van den Bor leeft de discussie niet echt in Putten. ,,Toch vinden we het wel belangrijk er bij stil staan. We gaan ook daar goed over nadenken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie