Afbeelding
Jelmer de Haas

Nieuwe datum voor literaire avond Joris Luyendijk in Putten

3 september 2020 om 07:30 Activiteiten

PUTTEN Schrijver Joris Luyendijk komt donderdag 17 september naar Putten om te vertellen over zijn werk als onderzoekspecialist. De literaire avond wordt georganiseerd door de bibliotheek in samenwerking met Theater Stroud in Putten. 

Joris Luyendijk (1971) studeerde journalistiek en antropologie. Een onderzoek in Egypte leverde in 1998 zijn debuut ‘Een goede man slaat soms zijn vrouw’ op. Daarna volgden meerdere bestsellers en prijswinnende boeken, zoals ‘Het zijn net mensen: beelden uit het Midden Oosten’ (2006). ‘Je hebt het niet van mij, maar…’ ontstond in 2010 na een maand meelopen op het Binnenhof. In Londen ging Luyendijk, vanuit antropologisch perspectief, een blog bijhouden over de financiële wereld. Dat resulteerde in de bestseller ‘Dit kan niet waar zijn: onder bankiers’. Het boek werd een bestseller en bekroond met de NS-Publieksprijs 2015. In ‘Kunnen we praten’ houdt Luyendijk het publiek een spiegel voor met betrekking tot het groeiend populisme. 

JOURNALISTIEK Dit jaar publiceerde hij het boek ‘Pessimisme is voor losers’, een briefwisseling tussen hemzelf en een ondernemer/bankier over de actuele problemen van het huidige economische systeem. Als presentator is Joris Luyendijk diverse keren te zien en te beluisteren in de programma’s: Zomergasten, Wintergasten en Met het Oog op Morgen. Op 17 september spreekt hij in Putten over de belangrijks thema’s in zijn journalistieke werk.

INFORMATIE Het gaat hier om de verplaatste literaire avond van 19 maart 2020. Er gelden in verband met corona speciale maatregelen ten aanzien van het theaterbezoek. Daarom zijn er twee lezingen gepland met een tijdslot om 19.00 en 21.00 uur.

Toegangskaarten zijn online te bestellen via www.theaterstroud.nl en te koop bij VVV Putten, 17,50 voor niet-bibliotheekleden. Voor bibliotheekleden zijn toegangskaarten voor 15 euro verkrijgbaar bij Bibliotheek Putten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie