Afbeelding
Gemeente Putten

Inrichtingsplan ‘Groen Kruispunt’ strand Nulde en strand Horst is rond

11 september 2020 om 16:46 Natuur en milieu

PUTTEN Het nieuwe inrichtingsplan voor het Groene Kruispunt Nuldernauw is rond. Gemeente Putten en Ermelo hebben in samenwerking met Leisurelands en gebiedscoöperatie GastvrijeRandmeren een plan opgesteld wat van meerwaarde gaat zijn voor de natuur. De partijen zijn ,,blij er samen uit te zijn gekomen.”

Doel van het project is om in het Groene Kruispunt een soortenrijk leefgebied te creëren voor verschillende soorten vogels en andere diersoorten. Het Groene Kruispunt vormt een nieuwe stapsteen voor de natuur met een oost-westverbinding tussen het Flevolandse Horsterwold en de Putterpolder en een noord-zuidverbinding tussen het natuurgebied bij Harderwijk en de natuur Arkemheen.

 Na de herinrichting van de kuststrook tussen Strand Horst en Strand Nulde wordt het gebied toegevoegd aan het Gelders NatuurNetwerk (GNN), een samenhangend netwerk van belangrijke natuurgebieden. De formele aanvraag voor toevoeging aan het Gelders NatuurNetwerk is ingediend bij Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland.

Leisurelands neemt het beheer en onderhoud op het land voor zijn rekening. De gemeenten Putten en Ermelo zorgen voor het beheer en onderhoud van het rust- en foerageergebied op het water. Gemeente Ermelo zorgt daarnaast voor de handhaving van de rust in het vogelgebied.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie