Afbeelding
BDU media

Koploper SDC Putten maakt zich op voor echte test

14 september 2020 om 19:55 Voetbal

PUTTEN SDC Putten won de eerste thuiswedstrijd met 3-0 van De Dijk en boekte zo de tweede competitiezege. Het elftal maakte na de rust het verschil tegen de Amsterdammers en is op doelsaldo (8-1) koploper van de hoofdklasse B. Zaterdag wacht de ploeg de altijd lastige uitwedstrijd bij SC Genemuiden.

Tegen De Dijk scoorden invallers Joshua Driehuis en Rik Vermeij, nadat Jordy van Selm na 67 minuten de ban had gebroken. ,,Het was een goede wedstrijd, ook de eerste helft was degelijk. Doelpunten ontbraken, maar we hielden geduld en hadden een goede opbouw’’, keek trainer Cesco Agterberg tevreden terug.

De invallers brachten frisheid in de ploeg en dat betaalde zich in het laatste kwartier uit met goals van Joshua Driehuis en Rik Vermeij (3-0). ,,Zo werd het toch nog een goede uitslag. We hebben nu twee keer een wedstrijd naar onze hand gezet en het resultaat afgedwongen; dat is het verschil met de goede start van vorig jaar.’’

ECHTE TEST SDC Putten gaat zaterdag naar Genemuiden en dan is sprake van een echte test. Het is in feite een déjà-vu met vorig jaar. ,,Ook toen gingen we er in een goede periode als koploper heen, maar werden binnen een minuut of 40 van het veld afgepoetst. Dit jaar is onze ploeg kwalitatief sowieso beter dan vorig jaar. Ik denk dat het best een open wedstrijd kan worden. We gaan er met de volle buit heen en ik  ben heel erg nieuwsgierig naar die wedstrijd.’’

SC Genemuiden is ook zaterdag de favoriet voor Agterberg. ,,Ik vind het echt een goed elftal en ook heel compleet. Het is aan ons om daar wat op te verzinnen.”