Afbeelding
Archief BDU Media

‘Verlies met perspectief’ voor SDC Putten

21 september 2020 om 14:03 Voetbal

PUTTEN SDC Putten moest ondanks een behoorlijke wedstrijd zijn meerdere erkennen in SC Genemuiden (2-0) en moest hiermee ook de koppositie afstaan. De formatie van Cesco Agterberg is terug te vinden op de vijfde plaats en ontvangt zaterdag ONS Sneek.

SDC Putten had in twee wedstrijden acht keer het net gevonden, maar ondervond van SC Genemuiden beduidend meer weerstand. ,,2-0 is zeker niet onverdiend, maar ik had het gevoel dat er meer in zat. Misschien hadden we in het begin te veel ontzag voor ze. SC Genemuiden kwam makkelijk aan hun goals’’, oordeelde coach Cesco Agterberg.

De 1-0 voorsprong na 12 minuten door Omar Kavac was wel een doelpunt van hoge kwaliteit, erkende de SDC-trainer. ,,Een voorzet vanaf de linkerkant schoot hij de bal in één keer volley binnen.” Een kwartier na rust wisselde de coach wel aanvallend. Verdediger Iwan Bos maakte plaats voor aanvaller Rick Degenaar.

PERSPECTIEF SDC Putten moest met tien man verder, doordat Bruce Lücke zijn tweede gele kaart ontving. ,,Ik vond het goed dat ik geen verschil zag dat we met tien man speelden. Qua inzet, beleving en strijd hebben we een ruime voldoende, maar we konden aanvallend te weinig doen. Het is een verlies met perspectief.”

Zaterdag ontvangt SDC Putten ONS Sneek, dat nog op de eerste punten wacht. ,,Zaterdag hebben ze Swift tot in blessuretijd op 1-1 gehouden. Het is een jonge ploeg met veel jongens van een lager niveau. Ze moeten helemaal opnieuw beginnen. Het kan jong, fris en fruitig zijn, maar ook dat ze net tekort komen. Het is heel gevaarlijk dat wij hen net treffen als zij een modus hebben gevonden om wel hun puntjes te pakken.”