Afbeelding
Henny Jansen

Toch nog Syntusbussen in straatbeeld na december

22 september 2020 om 17:31 Verkeer en vervoer

PUTTEN Gedeputeerde Staten van Gelderland en Overijssel hebben besloten om Keolis (voorheen en op veel plaatsen nog altijd Syntus genaamd) vanaf december de noodconcessie voor het busvervoer in midden Overijssel en Veluwe te laten rijden. Daaronder valt ook de Valleilijn busdienst.

Op 4 augustus trokken Gedeputeerde Staten van Flevoland, Gelderland en Overijssel de gunning van de concessie IJssel-Vecht 2020-2030 in vanwege vals spel in de aanbesteding door Keolis. Hierdoor ontstond de situatie dat vanaf 13 december 2020 geen openbaar vervoer meer uitgevoerd zou worden in de concessies Veluwe en Midden Overijssel. Om deze situatie te voorkomen hebben de provincies Gelderland en Overijssel actie ondernomen voor een noodconcessie.

REIZIGERSBELANG De provincies hebben naar eigen zeggen de afgelopen periode goed geluisterd naar de maatschappelijke inbreng vanuit personeel, vakbonden en reizigersorganisaties. Met dit besluit willen de provincies zoveel mogelijk het belang van de reiziger dienen, het klimaat en personeel. Gedeputeerde Staten: ,,Het mag duidelijk zijn dat Keolis met deze noodconcessie geen winst kan behalen, maar personeel kan blijven rijden en de aanschaf van materieel is niet voor niets geweest.”

Er is zoveel mogelijk aangesloten bij de dienstregeling die voor de nieuwe concessie al in voorbereiding was. ,,Op deze wijze gaan de provincies verantwoord en duurzaam om met personeelsbelangen en materieel. Vanaf december gaan de reizigers het nieuwe beeldmerk RRReis ervaren en vanaf januari zullen ook de nieuwe zero-emissie bussen worden ingezet.”

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie