Aanvoerder Robert Bakker geeft tactische aanwijzingen
Aanvoerder Robert Bakker geeft tactische aanwijzingen R. Vaarkamp

Triton Putten aan vooravond waterpolocompetitie

26 september 2020 om 15:36 Sport Deel je nieuws

De waterpolomannen van Triton starten zaterdag 3 oktober aan de nieuwe competitie. Na een afwezigheid van ruim 15 jaar is het de ploeg van Gerard Wiltvank gelukt afgelopen voorjaar te promoveren naar de landelijke competitie. De uitdaging die er ligt is groot. In een ijzersterke poule zal vrijwel heel noord-nederland bezocht worden en zullen wedstrijden afgelegd worden tegen ploegen die al jarenlang vaste waarde zijn in deze klasse. 

Voor Triton is het zaak zo snel mogelijk te wennen aan het spelniveau en inzicht. Waar in de lagere competities vaak veel fysieker gespeeld wordt zal in deze klasse veel meer aankomen op spelinzicht. In de afgelopen periode is hard getraind om als ploeg conditioneel klaar te zijn voor de wedstrijden die langer zijn dan men gewent is geweest (er wordt per periode een minuut langer gespeeld).
In de tot-nu-toe gespeelde oefenwedstrijden tegen gerenomeerde tegenstanders werd tot nu toe leuk meegespeeld maar kwam de ploeg nog te kort op reactiesnelheid en tactische spelsituaties. 

Zaterdag zal de eerste uitwedstrijd gespeeld worden tegen VKC in Tubbergen en is meteen een lastige tegenstander. VKC heeft zich op enkele posities versterkt en wil gaan strijden om promotie. 

   

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie