De burgemeesters A.A.J. Baars (Ermelo) en H.A. Lambooij (Putten) roepen inwoners op om verdachte situaties te melden
De burgemeesters A.A.J. Baars (Ermelo) en H.A. Lambooij (Putten) roepen inwoners op om verdachte situaties te melden MY EVERTS

Campagne waarschuwt tegen drugslabs in buitengebieden en bij industrieterreinen

28 september 2020 om 10:45 Overig

PUTTEN Lege stallen, boerenschuren en loodsen zijn aantrekkelijk voor criminelen om drugs te produceren. Criminelen intimideren mensen bovendien en buiten de verhuurders uit. Om verborgen drugslabs op te sporen kunnen meldingen cruciaal zijn. Daarom starten Meld Misdaad Anoniem en de gemeenten Putten en Ermelo een campagne tegen ondermijnende criminaliteit in buitengebieden en op industrieterreinen.

In de twee gemeenten kwamen vorig jaar twaalf anonieme meldingen binnen over (de productie van) drugs. Vermoedelijk zijn er meer labs dan er worden opgespoord. Om te voorkomen dat verhuurders op verborgen locaties worden verleid met grote geldbedragen, wordt nu een tegenoffensief ingezet. ,,Iedereen moet veilig misstanden kunnen melden. Bij Meld Misdaad Anoniem hebben inwoners de zekerheid dat zij anoniem informatie over criminaliteit kunnen doorgeven”, zegt burgemeester Baars van de gemeente Ermelo.

Burgemeester Lambooij roept inwoners en ondernemers op om opvallende zaken te melden ,,Ziet u dingen die anders zijn dan normaal? Of hebt u ergens een onbestemd gevoel over? Meld dit alstublieft. Als u voelt dat er iets niet klopt, is dat vaak ook zo”, aldus Lambooij. 

De campagne loopt vanaf oktober tot en met januari.

Signalen kunnen anoniem worden gemeld via 0800-7000 of online in een beveiligde omgeving via meldmisdaadanoniem.nl. Het meldpunt Meld Misdaad Anoniem is onafhankelijk (geen politie). Naam, adres, telefoonnummer en IP-adres worden niet bekend bij Meld Misdaad Anoniem, de politie en de dader. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie