Afbeelding
BDUmedia

SDC Putten wacht na gestaakt duel ‘zwaar karwei’ op Urk

28 september 2020 om 16:48 Voetbal

PUTTEN SDC Putten had tegen ONS Sneek een 1-0 voorsprong en de touwtjes stevig in handen toen scheidsrechter Kuiper een kuitblessure opliep. Doordat er geen vervanger kon worden gevonden, werd de wedstrijd na 25 minuten gestaakt.

,,De scheidsrechter kreeg een zweepslag in zijn kuit. De wedstrijd heeft 10-15 minuten stil gelegen om te kijken of hij verder kon. Dat ging niet en gelijk is toen naar de KNVB gebeld of er een vervanger beschikbaar was. Dan krijg je een half uur de tijd. De assistenten waren niet bevoegd om te fluiten. Toen hield het snel op helaas en dat was niet in ons voordeel’’, blikte coach Cesco Agterberg terug.

GOEDE KANSEN SDC Putten had de wedstrijd tot dan toe stevig in handen. ,,We hadden door Rick Degenaar en Michel van Aggele, die net overschoot, goede kansen. Het was wachten op het doelpunt. Dat kwam uit een vrije trap van Degenaar, die de bal langs de muur met een harde schuiver in de hoek van de keeper schoot.”

ONS Sneek was volgens Agterberg een voetballende ploeg. ,,Maar bij ons was het allemaal net wat feller. Onze keeper Thijs Laan heeft niks te doen gehad.”

ROTGEVOEL Agterberg ging met een leeg gevoel naar huis. ,,Je werkt de hele week toe naar een resultaat. Nu hebben we niks kunnen doen en dat geeft toch een beetje een rotgevoel.’’ De coach denkt dat het duel tegen ONS Sneek op zaterdag 19 december wordt uitgespeeld.

Zaterdag gaat de reis naar Urk en die strijd wordt volgens Agterberg ‘heel zwaar’. ,,Urk is een fysiek en mentaal sterke ploeg die al jaren met elkaar speelt. Ze hebben ook een aardig goede voorhoede en ook hun keeper vind ik goed. Dat wordt wel een karwei. Wij moeten kijken of we het tegen Urk beter kunnen doen dan tegen Genemuiden.”