Afbeelding
Henk Hutten

Géén bezoekers bij herdenking razzia, wel live-uitzending

29 september 2020 om 11:19 Corona Coronavirus

PUTTEN De gemeente Putten heeft besloten om op vrijdag 2 oktober géén bezoekers toe te laten bij de jaarlijkse herdenking van de razzia. ,,De afgelopen 2 weken zijn 35 inwoners uit Putten besmet geraakt met het coronavirus. Dat maakt dat wij ook in Putten voorzichtig moeten zijn”, zo geeft burgemeester Henk Lambooij aan. ,,Een pijnlijk maar onontkoombaar besluit.”

Bij de razziaherdenking zijn vrijdag alleen de kransleggers en enkele leden van het koor en de muziekvereniging aanwezig. Aanvankelijk bestond de mogelijkheid om de herdenking via een groot scherm in de directe omgeving van de herdenkingshof bij te wonen. Hiervoor hadden zich 80 inwoners opgegeven. ,,Zij krijgen persoonlijk bericht dat zij niet fysiek bij de herdenking aanwezig kunnen zijn”, aldus Lambooij.

LIVE UITZENDING De herdenking wordt vrijdag 2 oktober vanaf 19.00 uur live uitgezonden via het YouTube-kanaal en de website van de gemeente Putten: www.putten.nl/razziaherdenking.

CONSEQUENTIES De gemeente beraadt zich op de verdere consequenties van de maatregelen die het kabinet maandag afgekondigde. Burgemeester Lambooij: ,,Het staat vast dat wij een flinke stap terug moeten doen. Dat is een domper, dat besef ik mij terdege, maar alleen samen krijgen wij corona weer onder controle.” 

Lambooij hecht er aan om te melden dat hij zeker niet ontevreden is over de gang van zaken in Putten tot nu toe. ,,Jong en oud, van ondernemers tot sportclubs, van kerken tot scholen; nagenoeg iedereen doet zijn best. Alle waardering daarvoor. Maar ook in Putten stijgt het aantal besmettingen en die stijging moeten wij echt een halt toe roepen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie