Supermarkteigenaar Mark Daamen (midden) met de vrijwilligers van het Historisch Genootschap Putten.
Supermarkteigenaar Mark Daamen (midden) met de vrijwilligers van het Historisch Genootschap Putten. Jumbo Mark Daamen
Advertorial

Historisch Album Putten uniek bij Jumbo

7 oktober 2020 om 07:00 Zakelijk

PUTTEN Jumbo Mark Daamen is maandag 21 september gestart met het Historisch Album Putten. Deze bijzondere spaaractie duurt tot en met 5 december. ,,We wilden iets anders doen dan de geijkte spaaractie. Dit is iets unieks; een spaaractie met plaatjes van Historisch Putten. Het boek hebben we samengesteld met het Puttens Historisch Genootschap’’, vertelt supermarkteigenaar Mark Daamen.

Marco Jansen

Op de kaft staat een oude foto van de Ontspanningszaal Simon, die 100 jaar geleden, op 4 oktober 1920 werd geopend aan de Postweg 4. Op deze plaats staat nu Jumbo Mark Daamen; op 14 november 2018 heeft de supermarkteigenaar hier zijn winkel in Putten geopend.

,,We zijn ruim een jaar bezig geweest met de samenstelling omdat je er geen fouten in wilt hebben. Het resultaat is een prachtig verzamelalbum met 216 unieke plaatjes; een boekwerk, met een harde kaft.’’ Een collectors item, vindt Mark Daamen.

,,Dit boek laat zien dat Putten een bijzondere plaats is, waar je als inwoner trots op mag zijn. Het boek bevat beeldmateriaal van onderwerpen en gebouwen die van belang zijn (geweest) voor de Puttense historie. Zo zijn er prachtige oude kaarten van rond 1900, waarop te zien is hoe mensen meer dan 100 jaar geleden leefden en werkten in en rond Putten. Naast die lang vervlogen tijd zijn er ook foto’s van de jaren ’60 tot ’90 van de vorige eeuw. En ook van het heden zijn foto’s te verzamelen, zoals van het nieuwe gemeentehuis en het huidige Bosbad Putten.”

KLEDERDRACHT Daamen is blij met de hulp van de vrijwilligers van het Puttens Historisch Genootschap, die geholpen hebben bij het samenstellen van de foto’s en het schrijven van de begeleidende teksten. ,,Er is aandacht besteed aan diverse onderwerpen en thema’s. Zo is klederdracht een leuk item, hebben we karakteristieke panden benoemd. Landgoederen als Schovenhorst, Vanenburg en Groot Spriel hebben een plaats gekregen in het boek. Een thema dat zeker niet kan ontbreken is de Puttense Oorlogsmonumenten. Datzelfde geldt voor kerken. We laten zien hoe de verschillende maalschappen zijn ontstaan. Andere thema’s zijn scholen, industrie, spoorwegen, hotels.”

Woensdag 16 september heeft Jumbo huis-aan-huis een flyer verspreid met daarin een zakje plaatjes en een voucher. Bij inlevering van de voucher bij de servicebalie krijg je het Historisch album Putten gratis. Bij iedere 10 euro aan boodschappen (uitgesloten wettelijk bepaalde groepen waaronder tabak, sigaretten en postzegels* zie actievoorwaarden) ontvangt de klant een zakje met vier plakfoto’s. Iedere actieweek zijn er producten met gratis historische plaatjes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie