Afbeelding
BDUmedia

SDC Putten en Eemdijk in evenwicht

12 oktober 2020 om 16:07 Voetbal

PUTTEN Wie zaterdag aanwezig mocht zijn, zag dat SDC Putten en Eemdijk elkaar niet zoveel ontliepen (1-1). De Puttenaren waren gevaarlijk met counters, terwijl Eemdijk het meeste balbezit had en ook enkele goede mogelijkheden creëerde. De verdedigingen overheersten en de slag op het middenveld bleef onbeslist.

SDC Putten nam na 27 minuten de leiding. Rick Degenaar gaf de bal mee op Michel van Aggele, die Jurian van den Brink zag vrijstaan in de zestien. De spits stond geen buitenspel en passeerde Eemdijk-keeper Heek: 1-0. De voorsprong was van korte duur. Drie minuten later kwam Bas Buimer vanaf rechts vrij en haalde vol uit in de verre hoek naast keeper Thijs Laan.

Na rust moest SDC het hebben van afstandsschoten van Van den Brink en Lücke. Armando van Breda kreeg in de slotfase zijn eerste speelminuten. Eemdijk was in de eindfase het dichtst bij een treffer, maar Thijs Laan pareerde knap een inzet van Van Zelst en in blessuretijd kon Jeffrey van den Dikkenberg niet tot een afronding komen.

TEVREDEN ,,Ik moet tevreden zijn. Onze verdediging en het middenveld vond ik het beste gedeelte’’, beschouwde trainer Cesco Agterberg na. ,,We zaten er kort op bij Eemdijk, één van de betere teams in onze afdeling. Maar ook hun verdediging bleef redelijk makkelijk op de been.”

Dat geldt niet voor Buitenpost, dat zaterdag een pak slaag kreeg van Swift: 6-0. Toch verwacht Agterberg geen ‘makkie’ in Friesland. ,,Buitenpost ‘uit’ is wel lastig op gras, op een moeilijk bespeelbaar veld. Het is dan verdedigend een stugge, taaie ploeg. Buitenpost uit moeten we winnen. Dat verwacht men van ons en die druk leggen we onszelf ook op.”