Romee Pol in actie
Romee Pol in actie Maas-Hein Boeve

Romee Pol uit Putten en Tessa Boeve van Sparta Ermelo naar EK trampolinespringen in Azerbeidzjan

14 maart 2018 om 21:54 Sport/sport Deel je nieuws

In de hoofdstad Bakoe, van het land Azerbeidzjan, worden van 12 tot en met 15 april 2018 de Europese Kampioenschappen trampolinespringen gehouden voor senioren en junioren.

De afgelopen weken waren er drie kwalificatiewedstrijddagen om deelname af te dwingen voor de Nederlandse top trampolinespringen.  Van Sparta Ermelo deden 3 junior dames en 1 senior dame mee aan deze kwalificatiewedstrijden.

Senior dame Romee Pol uit Putten, wist zich als hoogstgeplaatste springster te plaatsen. Kwalificatie was daarom een voldongen feit. 

Junior Tessa Boeve, sprong zich heel knap bij de eerste 4 junior dames van Nederland en dwong hiermee ook kwalificatie af.

Daarmee zullen 2 van de 12 springers van Sparta Ermelo zijn, een behoorlijk aandeel aan het Oranje team.

Junior dames Anke Boeve uit Garderen en Dani Mooibroek uit Harderwijk presteerden prima, maar wisten net niet bij de eerste 4 te eindigen. Voor hen geen plek dus op het EK junioren.

Eerst zal er nog aankomend weekeinde een nieuwe internationale wedstrijd worden gesprongen in Alkmaar, de Dutch Open. De springers van Sparta Ermelo zullen een lang weekend in Egmond aan Zee verblijven om steeds uitgerust op de trampoline te kunnen gaan. Er zullen vele buitenlanders deelnemen en het beloofd een groot gebeuren te worden.

Tessa Boeve in actie
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie