Afbeelding
M. Michielsen

Podcast Oorlog op de Veluwe: Gevolgen van de razzia

18 oktober 2020 om 11:00 Historie

PUTTEN Historicus Anton van Renssen heeft in opdracht van de bibliotheek Nijkerk een podcastserie gemaakt met de naam ‘Oorlog op de Veluwe’. Centraal staan negen verhalen over de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen daarvan na 1945 die niet allemaal bekend zijn bij het grote publiek. 

De razzia van 1 en 2 oktober 1944 sloeg diepe wonden. Wonden die in Putten nog niet genezen zijn. Niet vergeten. Wel vergeven? De eerste aflevering van de podcastserie gaat niet zozeer over de razzia zelf, maar over de gevolgen ervan. Centraal staan drie interviews. Het eerste is met Jannes Priem, degene die als laatste zijn verhaal nog kon vertellen. Het interview werd een jaar voor zijn overlijden opgenomen op het station van Putten. Daarnaast vertelt Putter Evert de Graaf het verhaal van de razzia en enkele bijzonder details over hem persoonlijk. En als laatste vertelt mevrouw Kieft over haar jeugd als half-wees.

Beluister hieronder het eerste gedeelte van de podcast, aflevering 1, Putten: Gevolgen van de razzia.


Beluister de gehele aflevering via de website van de bibliotheek, Spotify of Apple Podcast Preview. In aflevering 8, Werkkamp de Vanenburg, staat Putten opnieuw centraal. Deze aflevering verschijnt op 27 januari 2021. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie