Afbeelding
PJG

Puttense nieuwe voorzitter jongerenorganisaties Gelderland

20 oktober 2020 om 13:27 Mensen

PUTTEN Ze is 22 jaar, woont in Putten, is docent veehouderij op Aeres Hogeschool en sinds kort is Carina van de Beek voorzitter van het dagelijks bestuur van de Plattelands Jongeren Gelderland. Hieronder vallen de werkgroepen Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) en het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt (GAJK). Carina hoopt meer jongeren te bereiken en ze met elkaar te verbinden.

Het is niet altijd makkelijk om jongeren op het platteland te houden. Carina: ,,Er zijn nog steeds jongeren, die het gevoel hebben dat ze naar de Randstad moeten verhuizen voor bijvoorbeeld een goede baan en ook is het moeilijk voor starters om hier een woning te krijgen. Ik hoop dat we als PJG de handvatten kunnen bieden om jongeren hier te laten blijven.”

,,Als PJG/GAJK organiseren wij allerlei activiteiten en workshops om jongeren met elkaar te verbinden. Vanuit de werkgroep PJG richten we ons voornamelijk op de leefbaarheid van het platteland en vanuit het GAJK zijn we meer bezig met agrarische belangenbehartiging. Als provinciaal bestuur ondersteunen wij ook onze lokale verenigingen, die allerlei activiteiten organiseren om de leefbaarheid in Gelderland te bevorderen, zoals een toneelvoorstelling, touwtrektoernooi en gezellige dorpsfeesten.”

BEKENDHEID Er zijn vanuit zowel het PJG als het GAJK veel mogelijkheden maar de eerste uitdaging is volgens Carina bekendheid van deze organisaties. ,,Veel mensen, ook in mijn omgeving, weten niet eens van ons bestaan. Terwijl we best veel hulpmiddelen hebben. Ik wil graag de organisaties beter in beeldbrengen. Jongeren die ideeën hebben voor hun omgeving of juist ergens tegenaan lopen, die kunnen wij helpen. Natuurlijk is het nu wat lastig met corona maar we kunnen ook online veel betekenen. Ik hoop echt dat we als plattelandsjongeren elkaar kunnen helpen en versterken. En (lachend) als er nog enthousiaste jonge mensen uit Gelderland zijn, die mee willen denken? Goede bestuursledenkunnen we altijd gebruiken!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie