Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Robuust handhaven

21 oktober 2020 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

Het lukt ons op dit moment onvoldoende om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Ook in Putten is het aantal besmettingen de afgelopen weken aanzienlijk gestegen. Wij zijn de afgelopen maanden onachtzaam geweest. Daarvoor kregen wij vorige week de rekening gepresenteerd. Dit in de vorm van een serie nieuwe beperkende maatregelen.

MENENS Inmiddels geldt voor de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, waar ook Putten deel van uitmaakt een nieuwe, een strengere noodverordening. De horeca dicht, geen teamsporten boven de 18, minder bezoek in huiselijke kring en een verbod om na 20.00 uur alcohol te verkopen, te bezorgen en te nuttigen in de openbare ruimte. Kortom, het is menens. Als wij nu het virus niet weten terug te dringen dan is de ellende de komende maanden niet te overzien.

ROBUUST Het kabinet heeft de burgemeesters in het land gevraagd om robuust te handhaven. Dus niet te schromen om bekeuringen uit te delen. Die opdracht nemen wij serieus in Putten. Overtredingen worden ook in onze gemeente niet getolereerd. Politie en boa’s werken daartoe nauw samen. U gaat ze vaker tegenkomen. Uit de rapportages van de politie en de boa’s over het afgelopen weekend blijkt dat de boodschap in Putten, een enkele uitzondering daargelaten, goed is aangekomen. Mijn waardering daarvoor. Houd dit vol.

MAATREGELEN Naast het intensiveren van de controles hebben wij ook een aantal andere maatregelen genomen. Zo staan vanaf vandaag de marktlocaties ‘in de hekken’. Dat doen wij om het aantal bezoekers te kunnen reguleren. Ik roep u op alleen naar de markt te gaan om een boodschap te doen. Zie het niet als een uitje met het hele gezin of met vrienden en bekenden. Ik besef me dat dit geen leuke maatregelen zijn, maar ze zijn wel nodig.
Graag had ik u een andere boodschap meegegeven. Maar het is zoals het is. Alleen met elkaar zijn wij in staat om het coronavirus te stuiten. Laten wij dat dan ook doen. Ik reken op uw medewerking.

H.A. Lambooij, burgemeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie