Afbeelding
Bettie Hendriksen

Volgende week een commercieel sneltestpunt in Putten; uitslag binnen 15 minuten

23 oktober 2020 om 18:23 Corona

PUTTEN Er komt een commercieel sneltestpunt voor mensen met corona-gerelateerde klachten in Putten. Mensen kunnen zich vanaf woensdag 28 oktober laten testen in congrescentrum De Aker aan het Fontanusplein.

Dat meldt initiatiefneemster Bettie Hendriksen, die de straat samen met Lydia van Grol uit Hoevelaken opzet, in een persbericht. De Nijkerkerveense is verpleegkundige en heeft ook het eerste sneltestpunt in Amersfoort opgezet. De test voldoet volgens Hendriksen aan alle eisen. ,,Het is CE gemarkeerd en alle certificaten voor verkoop en inzet binnen Europa zijn aanwezig. Vanuit het ministerie is een vrijhandelszoneverklaring toegekend, wat inhoud dat het product aan alle eisen voldoet.’’

Een sneltest is eigenlijk een bloedtest waarbij gekeken wordt of de geteste persoon antistoffen hebben aangemaakt tegen het virus. De uitslag is na 15 minuten bekend. Een afspraak kan gemaakt worden via www.sneltestpunt.nl, daar is ook meer informatie te vinden. Een sneltest kost 44,95 euro per testmoment.

REACTIE GGD
Commerciële teststraten komen niet altijd positief in het nieuws. Zo wordt in diverse berichten de betrouwbaarheid van de testen in twijfel getrokken. Een woordvoerder van GGD Utrecht laat over de teststraat in Amersfoort weten: ,,Wij gaan niet over commerciële testen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de kwaliteit daarvan, noch hebben wij daar zicht op. Wel zijn wij verantwoordelijk voor het bron- en contactonderzoek bij positieve uitslagen van deze meldingsplichtige A-ziekte. Wij krijgen ook meldingen via commerciële testorganisaties, en nemen dan het bron- en contactonderzoek op ons. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het toezicht op die meldingsplicht. Door de uitbreiding van labcapaciteit heeft GGD regio Utrecht de testcapaciteit binnen twee weken verhoogd 3000 naar 5300 testplekken. De afgelopen dagen zijn deze 5300 plekken ook ingevuld. We blijven onze testcapaciteit uitbreiden om aan de testvraag van de inwoners uit de regio te voldoen. Daarnaast is de telefonische bereikbaarheid van GGDrU verbeterd. Inwoners worden sneller ter woord gestaan en kunnen in de meeste gevallen binnen 24 uur terecht voor een test. Heb je (milde) klachten? Laat je testen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie