Afbeelding
Hans Hoornman

Menselijke skeletresten gevonden bij reconstructie dorpspleinen Putten

29 oktober 2020 om 09:53 Historie

PUTTEN Bij de reconstructie van het Kerk- en Fontanusplein in Putten zijn de afgelopen week resten van menselijke skeletten gevonden, meldt de gemeente. De vondst geldt niet als een verrassing; van het jaar 1000 tot 1850 gold de locatie als een begraafplaats. Bij eerdere graafwerkzaamheden, in 1953, zijn ook menselijke resten gevonden.

Direct na de ontdekking is het werk aan de pleinen tijdelijk stilgelegd. De vindplaats is afgeschermd volgens de daarvoor geldende regels. Aansluitend is er contact gezocht met de regioarcheoloog. De afgelopen dagen hebben een tiental vrijwilligers onder zijn leiding de skeletresten onderworpen aan een globaal onderzoek. Dit onderzoek gaat de komende dagen nog door. 

De skeletresten worden daarna teruggeplaatst volgens de daarvoor geldende regels. Een beperkt deel van de skeletresten wordt verder onderzocht. Daarnaast verricht de regioarcheoloog een nadere inventariserende studie naar verdere vindplaatsen van skeletten in het werkgebied.

De vondst, het verrichte onderzoek en het vervolgonderzoek leiden, zoals de zaken er nu voor staan, niet tot vertraging van de werkzaamheden.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie