Rabobankdirecteur Martin Oussoren (links) overhandigt op gepaste afstand de cheque aan voorzitter Jan van den Hoorn.
Rabobankdirecteur Martin Oussoren (links) overhandigt op gepaste afstand de cheque aan voorzitter Jan van den Hoorn. Jolette van Eijden

Rabobank Stimuleringsfonds schenkt Mariahoeve ruim duizend euro

6 november 2020 om 17:46 lokaal Deel je nieuws

De ledenraad van Rabobank Randmeren heeft in het kader van het Rabobank Stimuleringsfonds besloten om museumboerderij De Mariahoeve in Putten financieel te ondersteunen. Martin Oussoren, directeur Rabobank Putten, overhandigde op 5 november een cheque van 1022 euro aan Jan van den Hoorn, voorzitter van het bestuur van De Mariahoeve.

Omdat de Coronacrisis een enorme terugloop aan bezoekers, campinggasten en gebruikers van de gastenverblijven tot gevolg had, is De Mariahoeve in een ernstige financiële crisis beland. De gift van de Rabobank is daarom zeer welkom en het bestuur van De Mariahoeve is de Rabobank dan ook enorm dankbaar.

 

Audiotour

De Coronacrisis en de bijbehorende richtlijnen van het RIVM dwongen De Mariahoeve op zoek te gaan naar een alternatief voor de rondleidingen met een gids door de museumboerderij. Een groep zeer enthousiaste vrijwilligers heeft daarop een audiotour ontwikkeld die bezoekers met behulp van een tablet gedurende ruim een uur door De Mariahoeve leidt. Natuurlijk is het luisteren naar een echte gids die met groot enthousiasme het indrukwekkende verhaal van de gezusters Van den Brink vertelt, een unieke ervaring. Maar alle gebruikers van de audiotour zijn zeer tevreden over deze alternatieve, digitale vorm van informatieoverdracht. Het geld van het Stimuleringsfonds van de Rabobank heeft De Mariahoeve gebruikt voor de aanschaf van deze tablets, wifi-versterkers en camera’s. Meer informatie over De Mariahoeve is te vinden op www.mariahoeveputten.nl.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie