Uitgeholde knollen
Uitgeholde knollen Vrije School Valentijn

Vrije School Valentijn viert Sint Maarten

9 november 2020 om 15:33 Overig Deel je nieuws

HARDERWIJK - Vrije School Valentijn viert op woensdag 11 november traditiegetrouw het feest ter ere van Sint Maarten. Zo lopen alle klassen met een prachtige verlichte, uitgeholde suikerbiet (zie foto).

Op Vrije School Valentijn beleven en vieren de kinderen samen met hun leerkrachten en ouders de zogenaamde jaarfeesten, passend bij de tijd van het jaar. Er wordt veel gezongen en er worden mooie verhalen verteld die de kinderen voor altijd bij zich dragen.

Om licht te brengen in de donkere herfst- en winterdagen, wordt er op deze school een aantal lichtfeesten gevierd. Het Sint Maartensfeest is het eerste lichtfeest waar we stilstaan bij het delen met anderen en genoeg overhouden voor jezelf. De Heilige Sint Maarten gaf eeuwen geleden een arme bedelaar de helft van zijn warme mantel.  Dit is het beeld dat centraal staat tijdens dit feest. Hierna volgen de lichtfeesten Sinterklaas, Advent en Kerst.

Mocht u Vrije School Valentijn eens van binnen willen bekijken en/of willen zien en ervaren hoe er wordt lesgegeven, kijk dan op www.vrijeschoolvalentijn.nl voor meer informatie.

Leerlingen lopen met knol rond school
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie