Milan du Bois is druk bezig met het inpakken van de letters.
Milan du Bois is druk bezig met het inpakken van de letters. Marieke Michielsen

Actie elfjarige Milan nu al succes

10 november 2020 om 14:42 Corona

PUTTEN De elfjarige Milan du Bois wil alle ouderen in verzorgingshuizen in Putten op 4 december een chocoladeletter brengen. Via zijn Facebookpagina vroeg hij mensen om geld te doneren. Inmiddels zijn de 250 benodigde letters, en 20 die hij extra kreeg van de Plus in huis. Het inpakken is begonnen. De Sinterklaasactie is niet de eerste actie van de maatschappelijk betrokken leerling van de Gabrielschool, die ook al de jongste vrijwilliger op Norschoten is. ,,En het is sowieso niet de laatste’’, vertelt hij.

Voordat de corona-uitbraak ging de elfjarige Milan al elke woensdagmiddag verhalen voorlezen, spelletjes doen, knutselen en tekenen met mensen met een verstandelijke beperking op Norschoten. ,,Ik vind het heel leuk om met andere mensen te zitten, die weer allemaal andere dingen hebben. En het is daar altijd heel gezellig.’’ Het is best bijzonder dat iemand op zijn leeftijd al dit vrijwilligerswerk doet. Hoe hij erbij kwam? ,,We wandelden een keer door de wijk en toen zag ik een briefje hangen: vrijwilligers gezocht. Dus ik dacht, dat lijkt me wel leuk.’’ Nu is Milan al heel lang niet op de groep geweest omdat er geen buitenstaanders mogen komen. Maar hij houdt wel contact met zijn groep: ,,Bij school lopen ze vaak langs zo rond 12.00 uur als ik pauze heb en dan ga ik hartstikke lang met ze kletsen.’’

Tijdens de eerste coronagolf had Milan erg met de ouderen te doen die niet meer naar buiten mochten verraste ze toen met bosjes tulpen. ,,Het was een heel geslaagde actie, maar deze actie loopt nog veel beter’’, roept de energieke jongen uit ,,Ik kom nu in de krant en op het nieuws. Iedereen heeft het erover!’’

Het geld voor de letters heeft Milan inmiddels ruimschoots bij elkaar en dus denkt hij alweer na over zijn volgende acties. ,,We hebben al zevenhonderd euro opgehaald. Dus nu gaan we met Kerst kerststukjes rondbrengen en als we dan nog geld overhebben, gaan we met oud en nieuw nog oliebollen doen.’’ Milan kijkt er erg naar uit dat hij dit keer bij De Schauw zelf de letters mag geven aan de ouderen en hun reacties kan zien.

Mensen die nog willen doneren kunnen dat doen via een betaalverzoek dat is te vinden op de Facebookpagina van Milan du Bois.

,,Nog 120 te gaan!''
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie