Afbeelding
Irene van Valen

Gemeente Putten heeft brief Sinterklaasjournaal ‘niet op waarde geschat’

13 november 2020 om 12:00 Evenementen

PUTTEN Van de 355 burgemeesters doen er voorlopig slechts elf niet mee aan het huidige seizoen van het Sinterklaasjournaal, waaronder de burgemeester van Putten. Dat bleek woensdagavond uit een persbericht van persbureau ANP. De woordvoerder van de gemeente Putten schrok zich rot toen hij ontdekte dat Putten bij die elf gemeenten hoort. ,,We dachten: hoe kan dit? En hebben dat natuurlijk direct uitgezocht. Het verzoek is in de zomer binnengekomen en dat hebben we toen onvoldoende op waarde geschat. We kregen in die tijd heel veel verzoeken van landelijke media, maar dat is geen excuus, we hadden die brief beter moeten lezen. We zijn gewoon niet scherp geweest en dat is natuurlijk hartstikke dom. Ik heb gisteren nog contact gehad met het Sinterklaasjournaal of we alsnog een bijdrage konden leveren, maar om technische redenen was dat niet meer mogelijk en dat snapte ik ook wel.’’

Kinderen uit Putten die een tekening insturen via de site van het Sinterklaasjournaal krijgen nu geen bedankfilmpje van burgemeester Lambooij te zien, maar van ‘de hoofdambtenaar van bijzaken’, gespeeld door cabaretier Ronald Snijders.

Speculaties dat burgemeester Lambooij niet mee zou willen werken vanwege zijn geloofsovertuiging kloppen volgens de woordvoerder van de gemeente beslist niet. ,,Met de VVV en de WCP zijn we de afgelopen maanden veel in contact geweest hoe Sinterklaas in Putten toch een feest kan worden en daar heeft de burgemeester wél een video voor opgenomen. Als je ziet met hoeveel elan hij dat doet, dan weet je dat hij daar ook echt iets van wil maken.’’ De video van burgemeester staat op de website van de WCP te zien en is ook te bekijken via www.deputtenaer.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie