Puttense Hooglanders

14 november 2020 om 14:23 Overig Deel je nieuws

Wie wel eens een rondje fietst, komt vast wel eens over de Vanenburgerallee. Aan het einde van die weg graast onze prachtige kudde Schotse hooglanders. Zomer en winter buiten, de kalfjes heerlijk bij hun moeder, en af en toe is er ook een stierengevecht te bekijken. 

Omdat onze kudde te groot werd, zijn we begonnen met kleinschalige slacht. Ons plan was om het vlees te verkopen aan restaurantkeukens, maar toen we dat bijna rond hadden, gooide de coronacrisis roet in het eten. Daarom hebben we nu volop vlees beschikbaar voor de verkoop aan huis!

Wat is Schotse hooglandervlees voor vlees? Een Schotse hooglander is een oerrund, waarbij alles nog puur natuur is. Onze dieren krijgen alleen vers en gekuild gras te eten, en hebben geen medicijnen en groeiversnellers nodig. Aan grasgevoerd rundvlees worden allerlei zeer gezonde eigenschappen toegeschreven. Zo is bijvoorbeeld het gehalte aan Omega-3-vetzuren en vitamine A en E veel hoger. Het vlees is heerlijk, onze slager was erg positief over de vetverhoudingen in het vlees. Gewoon een heerlijk stukje rundvlees dus!

Wie durft het aan om te bestellen? Speciaal voor de kerst hebben we mooie aanbiedingen op het luxe vlees, bijvoorbeeld op biefstukken, rollade en bavette. Maar we hebben natuurlijk ook heerlijke hamburgers of een mals stooflapje.

Kijk voor meer informatie en om te bestellen op onze website www.puttensehooglanders.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie