Slim deurslot
Slim deurslot NIPW

Slimme sloten en (deurbel)camera’s maken opmars

16 november 2020 om 12:26 Overig Deel je nieuws

We hebben het misschien allemaal wel eens gedaan: de voordeur achter je dichttrekken terwijl je sleutelbos nog in huis ligt. Of misschien trek je wel eens vaker de voordeur alleen maar dicht, zonder hem op slot te draaien. In beide gevallen is de deur niet op slot en is een inbreker zo bij je binnen. Hij duwt de dagschoot van het slot naar binnen met een plastic kaartje en opent zo je deur binnen een halve minuut. Slimme deursloten maken daar een einde aan.

Mechanische slimme deursloten zorgen ervoor dat bij het dichttrekken van de deur, niet alleen de dagschoot in de sluitkom van het kozijn valt, maar ook de nachtschoot. De deur zit dan meteen goed op slot. Elektronische slimme sloten bieden meer gemak. Die gaan namelijk van het slot af als een geregistreerd mobieltje (of een tag) bij het slot in de buurt komt en waarmee de deur makkelijk te openen is.

Als je per ongeluk de deur achter je hebt dichtgetrokken ben je vaak genoodzaakt om een sleutelspecialist te bellen. Zoek bewust naar een professioneel pkvw-bedrijf (Politie Keurmerk Veilig Wonen). Er zijn malafide bedrijven die een slaatje slaan uit andermans pech en voor dit eenvoudige klusje soms vele honderden euro’s berekenen. Je kunt voor die lijst met betrouwbare bedrijven ook terecht op de site van NIPW: www.inbraakmislukt.nl.

Uit onderzoek*) t.g.v. de 13e Nationale Inbraakpreventie Weken blijkt dat ruim een derde van de ondervraagden het handig vindt om middels een (deurbel)camera te zien wie er voor de deur staat en op afstand, de deur met een app te kunnen openen. Bijna de helft vindt het erg aantrekkelijk dat je kunt zien wie er voor je deur staat. Coen Staal, voorzitter: “We denken dat goede beveiliging die tevens inspeelt op de behoefte aan gemak, weer een extra stap is in het verbeteren van de veiligheid van woningen.” Als men een camera plaatst, kiest men het meest voor een deurbelcamera (50%), de beveiliging­scamera (39%), of een dummy-camera (11%). Ongeveer een derde staat positief tegenover camera’s gecombineerd met slimme sloten. Dit is ook handig voor bijvoorbeeld thuiszorg.

De stichting Nationale Inbraak Preventie is een publiek-private samenwerking met als doel woningbezitters meer bewust te maken van goede inbraakpreventie. Partners in de stichting zijn de bedrijven Nemef, Ring  en Yale, en werkt samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Verbond van Verzekeraars. 

*)           onderzoek onder 554 huishoudens in juli 2020

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie