Raymond en Roxane
Raymond en Roxane Mélanie Auffret

Filmhuis Ermelo draait weer

21 november 2020 om 15:48 Overig Deel je nieuws

Na een ruime maand met beperkte vrijheid van leven kunt u er weer even uit om in de beschermde omgeving van De Dialoog van een film te genieten. Op 24 nov. 20.00 uur en op 28 nov. om 14.00 uur, draait de film Roxane. Deze Franse film sluit aan op de gebeurtenissen in de landbouw van eind afgelopen jaar in Nederland. Een gelukkig toeval, want het onderwerp van de film – de kleine boerenbedrijven delven het onderspit tegen een rijke agrariër – voelt actueler dan ooit.

Deze Franse kippenboer wordt ook getroffen door de Franse regelgeving en hij ziet zijn bedrijf bijna failliet gaan..

Raymond komt op het idee om YouTube filmpjes te maken met en over zijn kippen, zijn bezit, zijn geluk. Hij hoopt veel volgers voor zijn filmpjes te krijgen om zo zijn boerderij te redden.

Hij leest zijn kippen het verhaal van Cyrano de Bergerac voor en speciaal aan de kip Roxane, vernoemt naar de nicht van Cyrano. Maar video’s maken is nog niet zo gemakkelijk en er ontstaan diverse leuke en spannende momenten. Met de vertolking van theaterstukken met Roxane komen steeds meer volgers. Of dat voldoende is kunt u in deze feelgoodfilm bekijken.

85 minuten      Dinsdag 24 nov en zaterdag 28 nov. leeftijd 6 jaar

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie