Afbeelding
Gemeente Putten

Vakantieparken in Putten planten tweehonderd bomen

23 november 2020 om 15:38 Recreatie

PUTTEN Elf vakantieparken en een dagrecreatiebedrijf in Putten zijn maandag begonnen met het planten van in totaal tweehonderd bomen en 4300 struiken. Zij doen dit volgens de gemeente om het Veluwegevoel te versterken in het kader van het project ‘Natuur op recreatieparken’. ,,Want dat is waar de gasten voor komen: het bos, de heide, de natuur”, aldus de gemeente.

Om de Veluwse beleving voor de gast, en natuur op het bedrijf hand-in-hand te laten gaan, hebben onder meer de recreatiebedrijven Boslust, Putterheijde, Veluws Hof en Terra Nova een plan laten maken door landschapsbureau SON uit Putten. ,,Ik zie bevlogenheid bij de recreatieondernemers. Mooi dat wij samen werken aan een gastvrij en groen Putten”, zegt wethouder Roelof Koekkoek.

De bomen en struiken zijn geleverd door Landschapsbeheer Gelderland. Ook geven zij plantadvies. Naast de eigen bijdrage van de deelnemers is dit project gefinancierd door gemeente en provincie. Ook inwoners in het buitengebied kunnen hier volgend jaar gebruik van maken. Nadere informatie daarover volgt. 

Recreatieondernemers wiens enthousiasme is aangewakkerd kunnen in de volgende ronde meedoen aan dit project van de Puttense Recreatieondernemersvereniging (PROV) en de gemeente Putten. Zij kunnen contact opnemen met Sylvie Uenk van de gemeente Putten via telefoonnummer (0341) 359 611 of e-mailadres info@putten.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie