Boter, Kaas en Eieren
Boter, Kaas en Eieren Henriette Houtsma

Kunst uit de 20e eeuw, Hommage!

26 november 2020 om 16:58 Overig Deel je nieuws

Een groep kunstenaars van StEK  uit Ermelo en Putten (Stichting Ermelo’s Kunstcollectief)  neemt deel aan een unieke expositie in Museum Nagele georganiseerd door  Kunstenaarscollectief KUP-11 uit Lelystad onder de titel ‘Hommage aan de kunst en cultuur van de 20e eeuw’.  

De expositie is te bezichtigen van 3 december t/m 28 februari.    Adres: Museum Nagele, Ring 23 – 8308 AL – NAGELE     In verband met corona is er geen officiële opening.   

Met het thema willen de 25 deelnemende kunstenaars een ode brengen aan een aantal stromingen en specifieke kunstenaars uit de vorige eeuw. De expositie omvat zowel schilderijen, beelden en papierkunst als enkele kledingstukken. Het resultaat is een indrukwekkend eerbetoon aan de kunst waar velen mee zijn opgegroeid. Rondlopend op de expositie herkent u bekende kunststromingen zoals Kubisme, Expressionisme, De Stijl, Popart en Op Art en de inspiratie vanuit kunstenaars zoals Camille Claudel, Henri Matisse, Jan Schoonhoven, Pablo Picasso en Sonia Delaunay.  

Deze expositie mag u niet missen!  

Museum Nagele mag maximaal 30 bezoekers tegelijk toelaten, u dient zich daarom vooraf aan te melden (zie hiervoor museumnagele.nl) en een mondkapje is verplicht. Vanaf 13 december is er gratis entree voor de eerste 50 bezoekers (mits 5 dagen van tevoren aangemeld via: info@museumnagele.nl; daarna geldt de museum-entree van 5 euro.  

In de weekenden zijn enkele kunstenaars aanwezig om hun werk toe te lichten. Meer informatie over de expositie, KUP-11 en welke kunstenaar wanneer aanwezig is, vindt u op www.KUP-11.nl  Mail: kup11lelystad@gmail.com  

Van StEK nemen deel: 

J.P van Aalst, P. Engelsman, R. de Haan, H.Houtsma, A.Grootenboer, V.Majdandzic, W.Mees, T.MeijerOskam, M.Ploos v.Amstel, G.Raap, A.v.Verseveld, S.Vreugdenhil. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie