Afbeelding
Pixabay

CBS: In eerste golf stierven in deze regio 650 mensen aan corona

29 november 2020 om 13:08 Corona Coronavirus

PUTTEN Tussen begin maart en eind juni van dit jaar overleden er in de GGD-regio Noord- en Oost Gelderland, waar ook Putten onder valt, 650 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is 20 procent van het totaal aantal sterfgevallen in die periode. Per honderdduizend inwoners komt het aantal coronadoden uit op 78,5. Meer dan de helft (63,1 procent) van de mensen die stierf aan corona zat in een verpleeghuis, een verzorgingshuis of andere zorginstelling.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de periode van maart tot en met juni stierven er meer dan tienduizend Nederlanders aan het coronavirus. Het statistiekbureau zette het aantal mensen dat overleed aan een vastgestelde of vermoedelijke besmetting met het coronavirus per regio op een rij. Vooral in het zuiden van Nederland sloeg het virus hard toe. 

Van alle sterfgevallen in de periode van maart tot en met juni, was een op de zes toe te schrijven aan corona. Van die sterfgevallen maakte bijna zes op de tien gebruik van zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) en zaten in een verpleeghuis, verzorgingstehuis, andere zorginstelling of ontvingen zorg vanuit huis. 


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie