Afbeelding
Veluwe Duurzaam

Energiecoaches helpen inwoners op weg bij energievragen

30 november 2020 om 11:18 Natuur en milieu

PUTTEN Drie enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Putten staan vanaf deze week klaar om inwoners te adviseren over kleine energiebesparende maatregelen in hun woning. Wethouder Bert Koops en Veluwe Duurzaam reikten donderdag 26 november het certificaat aan de kersverse energiecoaches van Putten uit. 

Het nemen van energiebesparende maatregelen scheelt niet alleen CO2-uitstoot, maar zorgt ook voor een lagere energierekening en meer comfort in de woning. De gemeente Putten wil graag woningeigenaren hierin stimuleren en voorzien van passende informatie over hun eigen woonsituatie. Om inwoners daarin van advies te voorzien, zijn er (in totaal 25) energiecoaches opgeleid door duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

BUURMAN De vrijwilligers Robert Hazeleger, Wim van den Hurk en Rudolf Zwijnenberg hebben de training via Veluwe Duurzaam gevolgd waarin zij vijf avonden lang met de andere energiecoaches dieper inging op thema’s als isolatie, ventilatie en subsidiemogelijkheden. Met deze informatie kunnen zij andere inwoners van de gemeente Putten verder helpen met hun vragen omtrent kleine energiebesparende maatregelen, offerte-aanvragen en subsidiemogelijkheden. Zij zijn als het ware ‘de buurman met kennis en ervaring’. 

Inwoners kunnen kosteloos en geheel vrijblijvend een gesprek bij Veluwe Duurzaam aanvragen. Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van de Noord-Veluwe waar inwoners van de zeven Noord-Veluwse gemeenten terecht kunnen voor energieadvies en advies op gebied van verduurzaming. Aanvraag voor een coachgesprek kan via www.veluweduurzaam.nl/advies/energiecoaches 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie