Afbeelding
Archieffoto Aalt Guliker

Putten wacht op kabinet voor besluit over carbidschieten

2 december 2020 om 15:54 Activiteiten

PUTTEN De gemeente Putten wacht in ieder geval tot na dinsdag 8 december met een besluit over carbidschieten. Op die dag maakt het kabinet waarschijnlijk meer bekend over coronamaatregelen voor Kerst en jaarwisseling.

Tijdens Oud en Nieuw 2020/2021 geldt al een vuurwerkverbod, maar carbid valt daar niet onder. Gemeenten mogen zelf bepalen of carbidschieten is toegestaan en zo ja, onder welke voorwaarden.

Putten heeft eerder al aangegeven vooralsnog de intentie te hebben om carbidschieten en vreugdevuren mogelijk te maken. Daarbij mogen volgens de huidige regels maximaal vier mensen bij elkaar zijn. Voor hen geldt een onderlinge afstand van anderhalve meter.

,,We wachten op de persconferentie van 8 december voor de laatste stand van zaken rond de landelijke coronaregelgeving’’, zegt woordvoerder Toon Schuiling van de gemeente Putten. ,,Bovendien is er overleg met buurgemeenten over een mogelijke regionale afstemming. Voor de handhaving werken we nauw samen met Ermelo en Harderwijk. We hopen dat we kort na 8 december een besluit kunnen nemen dat voor alle betrokkenen zo duidelijk mogelijk is.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie