Erika en Marcel Spek vierden dinsdag 1 december dat Adviesburo Spek 25 jaar bestaat.
Erika en Marcel Spek vierden dinsdag 1 december dat Adviesburo Spek 25 jaar bestaat. Foto: Marco Jansen

Adviesburo Spek al 25 jaar in Putten

9 december 2020 om 07:00 Zakelijk

Persoonlijke aandacht en financieel advies

PUTTEN Met Adviesburo Spek is Marcel Spek al 25 jaar adviseur verzekeringen en hypotheken in Putten. Het jubileum op 1 december aan de Krachtighuizerkern wordt gevierd met kaarten, attenties en bloemen van relaties. Het zegt veel over de persoonlijke band die hij met zijn klanten heeft opgebouwd. De eerste klant heeft eerder op de dag een bos bloemen van Marcel Spek ontvangen.

Marco Jansen

Marcel heeft Putten altijd als thuisbasis gehad. Hij begon aan de Krachtighuizerkern in de kelder van zijn ouders, om na drie jaar te verhuizen naar de Rietgansstraat in de wijk Husselerveld. Zes jaar geleden keerden Marcel en zijn vrouw Erika terug naar Krachtighuizen waar Adviesburo Spek nu gevestigd is in een kantoor aan huis. Van daaruit bedient Marcel zijn relaties in een straal van dertig kilometer rondom Putten. In negentig procent van de gevallen gaat hij naar de klanten toe.

GEGROEID ,,Ik ben alleen door mond-tot-mondreclame gegroeid. Het is een olievlek die steeds groter wordt. Klanten komen hier voor advies over verzekeringen en hypotheken en ervaren dan de persoonlijke benadering. We nemen de tijd voor de klant en begrijpen wat hij nodig heeft. Ik ken mijn klanten van haver tot gort en mijn aandacht gaat soms verder dan alleen het financieel advies.”

Marcel Spek heeft in zijn beginjaren in het vak ook de andere kant gezien. Hij heeft een binnen- en buitendienstfunctie vervuld bij een tussenpersoon in Harderwijk en Soest. ,,Veel tussenpersonen stelden hun eigenbelang boven het klantbelang. Ik had al mijn diploma’s en omdat ik dacht dat het anders kon, ben ik voor mezelf begonnen. Destijds werkte ik ’s morgens van 5.00 tot 10.00 uur bij de PTT als postbezorger. Zo had ik inkomen, waardoor ik de tijd kon nemen voor mijn relaties en het juiste product kon adviseren.”

KLANT CENTRAAL In een kwart eeuw is er veel veranderd in het vak. ,,De belangrijkste verandering is dat klanten steeds meer centraal worden gesteld. Met de AFM als toezichthouder dient iedereen in ons vak zijn diploma's te halen en ook kennis bij te houden, zodat het kaf van het koren gescheiden wordt.”

Buro Spek adviseert over het totale financiële plaatje: schadeverzekeringen particulieren en zakelijk (opstal, inboedel en aansprakelijkheid), hypotheken, ziektekosten, et cetera. Administratief medewerker Christy uit Putten is de rechterhand van Marcel. Zij werkt al 19,5 jaar bij het kantoor. In coronatijd werkt zij veel vanuit huis. Erika doet ook haar werkzaamheden op de achtergrond. Zijn zoon is bezig met de opleiding tot financieel adviseur met ambitie om het team op termijn te versterken.

Marcel Spek ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. ,,Bij moeilijke financiële beslissingen zal het advieswerk altijd belangrijk blijven. Via deze weg willen wij graag onze relaties bedanken voor het vertrouwen dat wij hebben gekregen.”

a        [Adviesburo Spek, Krachtighuizerkern 18, 3881 PL Putten; T: 0341-360069; info@adviesburo-spek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie