Afbeelding
Gemeente Putten/Henk Hutten

Fontanusplein 1: Putten-Zuid

9 december 2020 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

PUTTEN Regeren is vooruitzien, zo luid het gezegde. Dat maakt dat wij op het gemeentehuis druk aan het vergaderen, tekenen en rekenen zijn voor de nieuwbouwlocatie Putten-Zuid. De verwachting is dat wij daar in 2023/2024 kunnen gaan bouwen. Echter, voordat het zover is moet er nog veel gebeuren. En u kunt ons daarbij helpen.

AGENDA De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders hechten er waarde aan dat u meedenkt en meepraat over de toekomst van ons dorp. Een nieuwe woningbouwlocatie is daarbij een belangrijk thema. Met Putten-Zuid hopen wij echt wat te doen aan de woningnood in onze gemeente. Het is de bedoeling dat daar het in komende decennium honderden woningen komen. Inmiddels zijn wij bezig met het opstellen van een Agenda voor de Toekomst van Putten-Zuid.

DORPS Kortgeleden vond er in de gemeenteraad een eerste discussie plaats over de nieuwe woningbouwlocatie. En de politiek in Putten bleek behoorlijk eensgezind. “Putten-Zuid moet een groene, veilige en duurzame wijk worden. Een ‘dorpse’ wijk met een sterk ontwikkeld buurtgevoel en een fijne buitenruimte”, zo vindt de gemeenteraad. Dat is een heldere opdracht, maar daarmee zijn nog lang niet alle vragen die spelen beantwoord. Bij de bouw van een compleet nieuwe wijk komt veel kijken.

WONINGMARKT Bijvoorbeeld het type woningen. Jonge mensen, zeg maar de starters op de woningmarkt, willen graag in Putten blijven wonen. Maar Putten heeft deze groep op dit moment weinig te bieden. Dat heeft vooral met geld te maken. De huizenprijzen zijn ook in Putten flink gestegen. Belangrijke vraag is hoe wij onze starters in Putten-Zuid aan een betaalbare woning kunnen helpen. Als u daar ideeën over hebt, schroom niet en laat het ons weten. Volgende week hoort u op welke wijze u ons van dienst kunt zijn.

VRAGEN En zo zijn er nog veel meer vragen. Moeten wij de hoogte in qua bouw? Moet de nieuwe wijk een centraal punt krijgen met voorzieningen, of juist niet? Het centrum van het dorp is immers dichtbij. En wat doen wij met het verkeer in de wijk? Vragen stellen is vragen beantwoorden. En ik hoop dat u ons daarbij gaat helpen. Dat kan vanaf volgend week. Volg daarvoor onze gemeentepagina in De Puttenaer en houd ons in de gaten op de sociale media.

Roelof Koekkoek, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie