Herman Luitjes, fractievoorzitter Wij Putten
Herman Luitjes, fractievoorzitter Wij Putten Wij Putten
Advertorial

Middelvinger

9 december 2020 om 07:00 Politiek

In een raadscommissievergadering verscheen onlangs een middelvinger van een inwoner in beeld. Kennelijk ergens mee oneens. Nu zijn inwoners het vaker oneens met raadsleden, maar een middelvinger opsteken in een commissievergadering maken we in Putten niet vaak mee.

Wij Putten heeft burgerparticipatie hoog in het vaandel staan. Graag betrekken wij onze inwoners bij nieuwe plannen in de gemeente. Op zich volstrekt logisch, want de gemeente, dát zijn we zelf. Met elkaar vormen wij Putten. Daarom wil Wij Putten zo veel mogelijk rekening houden met iedereen, maar dat lukt niet altijd. Belangen zijn en blijven soms tegenstrijdig en dan moet je een knoop doorhakken.

Als we de nieuwe woonwijk Putten-Zuid willen bouwen, dan moeten agrariërs tegen hun zin wijken. Hetzelfde geldt voor een rondweg om Putten of voor een nieuw bedrijventerrein. Maar ook bij een voetbalveldje of een rotonde staat niet iedereen direct te juichen en van windmolens en zonnevelden in het landschap wordt ook niet iedereen enthousiast. Maar we willen wel onze jongeren een dak boven het hoofd geven in een gezonde en leefbare omgeving en het dorp moet ook fatsoenlijk ontsloten worden.

Daarom is het belangrijk dat bij nieuwe initiatieven altijd een goed overleg op gang komt tussen initiatiefnemers en alle andere betrokkenen. Gezamenlijk kijken naar de argumenten en samen zoeken naar eventuele betere alternatieven. En die zijn vaak ook best te vinden.

OPEN GESPREK Draagvlak bij omwonenden is daarbij belangrijk, maar uiteindelijk niet doorslaggevend. Wij Putten weegt de individuele belangen zorgvuldig af tegen de gemeenschappelijke belangen en rekent daarbij op een eerlijk en open gesprek tussen alle betrokkenen. Natuurlijk kunnen emoties daarbij hoog oplopen, maar wie dit gesprek bij voorbaat onmogelijk maakt, moet zich realiseren dat dit een middelvinger is tegen deze mooie lokale democratie.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie