Van links naar rechts: mevrouw
T. Verbeek (voorzitter Huurdersorganisatie Putten), de heer E.T. ’t Jong
(wethouder Volkshuisvesting), mevrouw C. van Meerveld (secretaris Woningstichting Putten)
en mevrouw M. Peek (directeur-bestuurder Woningstichting Putten).
Van links naar rechts: mevrouw T. Verbeek (voorzitter Huurdersorganisatie Putten), de heer E.T. ’t Jong (wethouder Volkshuisvesting), mevrouw C. van Meerveld (secretaris Woningstichting Putten) en mevrouw M. Peek (directeur-bestuurder Woningstichting Putten). Gemeente Putten

Woningstichting en gemeente richten zich op doorstroming op woningmarkt

10 december 2020 om 14:57 Politiek

PUTTEN De Woningstichting Putten en de gemeente gaan komend jaar een proef doen om een aantal woningen beschikbaar te stellen voor de doorstroming van senioren. Ook de doorstroming van starters en jongeren heeft de aandacht. Dat blijkt uit de prestatieafspraken 2021 die Woningstichting Putten, Huurderorganisatie Putten en Gemeente Putten donderdag hebben ondertekend.

De drie partijen maken jaarlijks afspraken om met elkaar te zorgen voor goed en betaalbaar wonen in Putten. De afspraken voor 2021 gaan vooral over het aanbod, betaalbaarheid, geschiktheid en duurzaamheid van sociale huurwoningen.

NIEUWBOUW De prestatieafspraken zijn gebaseerd op de gemeentelijke woonvisie en de bijdrage van de woningstichting daaraan. De gemeente wil in de periode 2019-2025 170 à 230 sociale huurwoningen toevoegen. Dit is 30% van de nieuwbouwopgave. De woningstichting wil deze woningen realiseren, onder andere op de locaties Wallenbergstraat en Rimpeler. Voor ongeveer 72 woningen zoeken de gemeente en de woningstichting nog locaties.

DUURZAAM In de nieuwbouw spant Woningstichting Putten zich in om de ambitie van ‘Nul op de Meter’ te realiseren. Zo onderzoekt de woningstichting de mogelijkheden van circulair bouwen. Hierbij verkent de woningstichting ook de mogelijkheden om een innovatieve vorm van houtbouw toe te passen: Cross Laminated Timber (CLT). De gemeente denkt mee over deze ontwikkelingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie