De spelers, trainers, teambegeleider en verzorger!
De spelers, trainers, teambegeleider en verzorger! Edwin de Kruijf

De Meeuwen D1 heeft een fantastisch NK

19 maart 2018 om 09:42 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 17 maart was het zover. Het NK voor De Meeuwen D1 in Koog aan de Zaag. Om 07:00 begon de dag met een heerlijk ontbijt in de kantine. De spelers vertrokken om 07:45 met al hun trouwe supporters van MAD (de fanclub van De  Meeuwen) in een hele grote dubbeldekker.

Aangekomen bij KZ Hiltex was al snel duidelijk dat het Meeuwenpubliek met de meeste mensen was en prominent aanwezig was. 

De eerste wedstrijd was gelijk tegen de favoriet Fortuna. Volgens trainer Jaap van den Brink was dit ook gelijk de beste wedstrijd van De Meeuwen: “We konden de eerste helft goed bijblijven en waren zeker niet slechter. De tweede helft speelden we wat slordiger, daar maakte Fortuna goed gebruik van. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 7-3.” Dit kostte het team van Jaap van den Brink en Gijsbert van Oosterom veel energie. Dat zag je de twee wedstrijden daarna. Uiteindelijk ging De Meeuwen door voor de 7e/ 8e plek.

“We moesten tegen Dindoa. We begonnen met alle reserves in de basis. Deze laatste wedstrijd wilden we echt winnen, dat zag je terug bij alle spelers. Mede door het fantastische meegereisde publiek wonnen we de wedstrijd met 4-2!”

De spelers van de D1 hebben keihard gestreden en gevochten voor wat ze waard waren. Het plezier straalde er van af. Door het harde werken wist het team van Jaap van den Brink en Gijsbert van Oosterom de zevende plek te bemachtigen. Zevende van Nederland; dat kunnen de spelers van de D1 toch mooi in hun zak steken!

Jaap van den Brink en Gijsbert van Oosterom kijken terug op een mooie dag mede dankzij alle aanmoedigingen van MAD! “Voor Gijsbert en voor mij is dit een mooie afsluiting van het seizoen, want na het veldseizoen stoppen wij met trainen/coachen.”

Om 16:45 uur ging de bus weer richting Putten, waarin veel gezongen werd (voornamelijk door de jonkies in de bus, die zongen namelijk “ze zijn er wel, je hoort ze niet, ze zijn er wel, je hooort ze nieeeeet” naar het ietwat stille en uitgeputte MAD).

De Meeuwen D1 bestaat uit Chantalle van de Kraats, Tessa de Jong, Silja van den Hul, Lieke Zwaan, Lieve Kroes, Romy Bos en Joanne van de Langemheen en de heren zijn Lukas Kramer, Nathan van Os, Ivan de Kruijf, Mark Westerbroek, Liam Rijkeboer, Stefan van der Zwaag, en Jeffrey van den Brink. 

De coaches zijn Gijsbert van Oosterom en Jaap van den Brink en de verzorging/ teambegeleiding is in handen van Erwin van den Hul en Janette de Kruijf.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie