Uitblinker Stefan Boers
Uitblinker Stefan Boers R. Vaarkamp

Triton pakt punt tegen De Spreng

20 maart 2018 om 12:42 Sport/sport Deel je nieuws

Het is bijna niet meer voor te stellen; nog maar twee seizoenen geleden leidde de confrontaties met De Spreng tot grote nederlagen en degradeerde Triton kansloos uit de 1e klasse. Met grotendeels dezelfde ploeg speelt de ploeg dit jaar prima mee en spelen wekelijks om de punten. Tegen de Spreng lagen er in de uitwedstrijd al kansen (7-6 nederlaag) maar pakten de manschappen van Alidaan van Losenoord zaterdagavond wel een zeer verdiend punt.

De Spreng was in de beginfase de betere ploeg, scoorde gemakkelijk haar doelpunten maar Triton kon aanhaken. Met fris en aanvallend spel probeerde de thuisploeg in de beweging te spelen. De tactiek legde geen windeieren. De eerste score kwam met een prachtige intikbal op naam van Erik Westerbroek. Het tweede doelpunt was van Antoine Sanders. Vlak voor het einde zorgde Stefan Boers voor een 3-4 tussenstand met een venijnig schot.

Begin tweede periode was de sterkste fase van Triton. Met veel beweging lukte het de tegenstander haar wil op te leggen. Eerst kwam de gelijkmaker op naam van Erik Westerbroek, daarna de voorsprong door een goed uitgespeelde man meer welke koel werd afgerond door Antoine Sanders. Even had Triton De Spreng in de tang en leek door te drukken. Maar door individuele kwaliteiten kwamen de bezoekers twee keer weer op gelijke hoogte. Tussendoor had Antoine Sanders zijn ploeg weer op voorsprong gezet (wederom uit een manmeer). In de rust stond er een 6-6 stand op het scorebord.

Vanaf de 3e periode was het telkens Triton die op voorsprong in het verdere wedstrijdverloop maar was het De Spreng die toch slim telkens bij bleef en doelpunten kon blijven maken. Uitblinker Stefan Boers scoorde voor Triton met goede tikbal (prachtige pass van de zijkant) en daarna met een geplaatst schot van grote afstand.

De laatste periode zou uitkomst gaan brengen. De krachten vloeide aan beide zijde langzaam weg en werd er aanvallend minder actie ondernomen door beide ploegen. Wel bleef Triton proberen via de vleugels aanspeelbaar te blijven. Uit een van de spaarzame aanvallen kon, wie anders dan aanvoerder, Antoine Sanders zijn ploeg op een 9-8 voorsprong zetten. Vlak daarna kon hij met een ietwat ongelukkige 3e persoonlijke fout gaan douchen. De laatste minuten speelde Triton geconcentreerd en probeerde de 3 punten in Putten te houden. Tot 2 maal toe werd er zelfs nog een manmeer situatie gecreeerd maar ontbrak net het overzicht om doeltreffend te zijn. De Spreng had intussen de gelijkmaker aan laten tekenen en werd er met een 9-9 gelijkspel geeindigd. Een puntendeling waar beide ploegen mee konden leven.

Van Losenoord was content na afloop.' Ik ben erg tevreden met het vertoonde spel. Na de nederlaag afgelopen week is dit de enige reactie die ik eiste van de ploeg. Aanvallend en slim gespeeld. Prima uitslag!'.
Over 2 weken staat de uitwedstrijd tegen middenmoter De Grunte op het programma.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie