Afbeelding
Politie Putten

Politie betrapt 20-jarige Puttenaar met alarmpistool en illegaal vuurwerk

14 december 2020 om 06:26 Overig

PUTTEN De politie in Putten heeft afgelopen donderdagavond in samenwerking met de omgevingsdienst van de gemeente een uitgebreide controle gehouden op de Garderenseweg en de Nijkerkerstraat. De politie probeerde naar eigen zeggen ‘een beeld te krijgen wie of wat zich in de wijk beweegt’. De politie vond trof onder meer een partij illegaal vuurwerk aan.

Er werd gecontroleerd op het bij zich dragen van een rijbewijs, maar ook op gebruik van alcohol of drugs in het verkeer en bezit van inbrekerswerktuigen. De omgevingsdienst controleerde op het vervoer van afvalstoffen, lading en vervoer vuurwerk. 

Tijdens de controle werd in één bestelbus illegaal vuurwerk aangetroffen. Voldoende aanleiding om in de woning te kijken bij de 20-jarige Puttenaar. In de schuur bij de woning werd een grote partij illegaal vuurwerk aangetroffen waaronder cobra’s, shells en nitraten. Tevens werd een alarmpistool met ongeveer 650 knalpatronen aangetroffen. De Puttenaar was niet in het bezit van de vereiste vergunning. Het vuurwerk en het alarmpistool zijn in beslag genomen. De Puttenaar zal binnenkort worden ontboden op het bureau om een verklaring af te leggen. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens de controle aan de Garderenseweg vond een 60-jarige bestuurder uit Putten het nodig om een agent te beledigen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. 

Op de controleplaats Nijkerkerstraat negeerde daarnaast een andere bestuurder van een bestelbus een stopteken en moest een agent opzij springen om niet aangereden te worden. De politie ging achter de dader aan en wist de bestuurder staande te houden. Het betrof een 45-jarige man uit Putten. De man had duidelijk te diep in het glaasje gekeken en sprak met een dubbele tong. Op het bureau blies hij 600 ug/l. Dat is bijna drie keer zoveel als toegestaan. Zijn rijbewijs werd dan ook ingevorderd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie