Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Laat geen geld liggen

16 december 2020 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

Eén op de twaalf kinderen in ons land leeft in armoede. In onze gemeente ligt dat percentage lager, maar ook in Putten is sporten bij een vereniging, meegaan met een schoolreisje of de aanschaf van een laptop niet voor iedereen vanzelfsprekend. De gemeenteraad van Putten vindt dit een slechte zaak en heeft daarom ondersteunende regelingen in het leven geroepen. Ook Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport en Cultuur kunnen hulp bieden.

LASTIG Als gemeente Putten hebben wij soms moeite om de ondersteunende middelen bij de juiste mensen te krijgen; ze laten zich moeilijk vinden en melden zich vaker niet dan wel. Soms schamen ze zich, weet ik. De regelingen zijn niet alleen bedoeld voor mensen met een uitkering. Ook mensen die werken maar toch een laag inkomen hebben kunnen hier gebruik van maken. Er zijn ook mensen die de regelingen niet begrijpen. Bijvoorbeeld omdat ze moeite hebben met lezen of met de Nederlandse taal. Omdat het zonde is om geld te laten liggen, zijn wij constant naar deze groep mensen op zoek.

HELPEN Kent u mensen die het financieel moeilijk hebben? Bijvoorbeeld gezinnen waar meedoen voor kinderen niet vanzelfsprekend is? Help ons dan en wijs hen op de regelingen die de gemeente Putten en Stichting Leergeld hebben. Geef ze het telefoonnummer van de gemeente door en wijs hen op onze website www.putten.nl/hulp. Dat maakt hun leven en dat van hun (eventuele) kinderen een stuk makkelijker.


MONDKAPJES Als gemeente zitten wij zelf ook niet stil. De komende weken gaan wij opnieuw de boer op met onze ondersteunende regelingen. Dat doen wij door gratis mondkapjes beschikbaar te stellen aan mensen met een laag inkomen. De mondkapjes bezorgen wij bij de, ons bekende, adressen van mensen met geldzorgen. Bij de mondkapjes zit ook een flyer, geschreven in eenvoudige taal, met een overzicht van de ondersteunende regelingen.

TERUGDOEN Erg mooi bij dit alles, is dat deze mondkapjes zijn gemaakt door de Afghaans-Syrische kleermakers uit de Dorpsstraat. Dat doen ze, zo geven ze aan, om wat terug te doen voor de samenleving. Het is een nare tijd met het coronavirus. Zo’n actie is voor mij dan echt een lichtpuntje in deze donkere dagen. Dus dank jullie wel Reza Amiri en Ahmed Hamad!

Bert Koops, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie