Gert verhuist naar Krachtighuizen

15 december 2010 om 00:00 Ondernemend

In 1990 nam Van Beek de kapperszaak over van zijn ouders. Jarenlang heeft hij met veel plezier deze kapsalon aan huis draaiende gehouden. Vier jaar geleden kwam de ommekeer: ,,Ik kreeg een burn-out. In de periode dat ik even gas terug moest nemen, heb ik lang nagedacht of dit was wat ik wilde. Mijn bedrijf was zo gegroeid dat het niet meer voelde als ‘mijn kapsalon’. Ik miste de persoonlijke aandacht voor de klanten en wilde graag dat mensen hun verhaal weer bij mij kwijt kunnen.” De nieuwe kapsalon zal kleinschaliger zijn, waarschijnlijk komen er twee stoelen in de zaak. Van Beek gaat de zaak alleen runnen. Een ander verschil is dat hij zich alleen nog maar heren zal knippen. ,,Mijn hart heeft altijd in het herenvak gelegen. Het is een ondergeschoven kindje in het kappersvak. Als ik om me heen kijk, dan hebben de meesten echt een ‘coupe-rommel-maar-aan.’ Herenkapper is een uitstervend beroep, kappers van nu ‘doen het er even bij’. Tegenwoordig moeten leerlingkappers in tien lessen het herenkapsel onder de knie hebben, dat gaat ten koste van de kwaliteit.”

,,Ik mis het persoonlijke contact met mijn klanten” PUTTEN – Over een paar maanden verruilt Gert van Beek zijn knipsalon op de Garderenseweg voor een kapperszaak aan de Kolthoornseweg. De komende tijd blijft hij de knipwerkzaamheden nog gewoon uitvoeren op zijn oude stek. door Maranke Pater

De nieuwe kapsalon ligt straks midden in de weilanden, aan de Kolthoornseweg. Hier gooit Van Beek een schuur plat om er een kapsalon voor terug te plaatsen. Hij neemt met zijn gezin zijn intrek in een nieuw te bouwen huis. ,,Vanuit de kapsalon kunnen klanten zó over de weilanden uitkijken. Omdat ik straks alleen in de zaak zal staan, heb ik de ruimte om mijn tijd flexibel in te delen. Ik verwacht veel belangstelling, we gaan zowat naast het veld van Rood-Wit wonen. In de avonduren kunnen vaders en spelers ook bij mij terecht voor een knipbeurt. In de omgeving zijn ook veel campings waar heel wat potentiële bezoekers verblijven.”

Doordeweeks wil Van Beek één dag ambulant zijn voor de oudere klanten. ,,Ik bezoek dan mensen die slecht ter been zijn aan huis.”

De bouw van de nieuwe kapsalon en later het woonhuis begint in januari 2011. Van Beek hoopt zo spoedig mogelijk over te stappen. Door middel van briefjes in de zaak aan de Garderenseweg brengt hij zijn vaste klanten op de hoogte. Het is dit jaar voor het laatst dat de kapper vuurwerk in zijn winkel verkoopt. ,,Het is een stukje traditie dat weg zal vallen en wat we ook zullen missen. Het wordt tenslotte al voor het 54e jaar gedaan.” Een andere traditie is het verkopen van snoepzakjes voor de Avondvierdaagse. ,,Dat begon ooit als een grap. De snoepwinkels in het centrum hadden snoepzakken die in onze ogen veel te duur waren. Met familie en vrienden vullen we ieder jaar de zakken met snoep dat we van beurzen halen, waardoor we deze voor een lagere prijs kunnen verkopen. Dit willen we blijven we doen, al moet de verkoop via een andere locatie in het centrum.”

Gert’s Knipsalon is gelegen aan de Garderenseweg 20 te Putten. Vanaf 1 februari 2011 knipt Van Beek alleen nog maar heren in zijn zaak. Voor meer informatie: 0341-352220 of gertknip@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie