Aanval dames OMS
Aanval dames OMS Volleybalvereniging OMS Putten

OMS knokt fantastisch tegen HVV

25 maart 2018 om 16:18 Sport/sport Deel je nieuws

Vrijdagavond stond de thuiswedstrijd tegen HVV op het programma. Deze ploeg had aan 3 sets genoeg om kampioen te worden. In de uitwedstrijd was OMS vrijwel kansloos, dus er moest wat recht gezet worden.

OMS knalde meteen uit de startblokken en de eerste beste aanval werd door Larissa Koedijker op de grond gemept. HVV wist even niet wat er gebeurde en snel stond er 7-2 op het bord. Na de waarschuwing kwam HVV ook beter in het spel en werd het een boeiend spektakel. Totdat op 13-12 Larissa Koedijker ongelukkig in botsing kwam en het spel een tijdje stil lag. Zonder wissel op de bank moest er een alternatief worden bedacht want het was snel duidelijk dat Larissa niet verder kon. Marjolijn Baarslag werd van de tribune afgehaald om in te vallen en na 8 minuten ging het spel weer verder. En wie dacht dat OMS het nu wel lastig zou krijgen kwam bedrogen uit. Het ging gewoon door met waar het voor de blessure mee bezig was. Lekker knokken en mooie punten maken. Aan het einde trok HVV net de set naar zich toe met 23-25.

De tweede set gaf hetzelfde spelbeeld en ook Marjolijn Baarslag kwam steeds beter in haar spel. Maar uiteindelijk won HVV enigszins geflatteerd met 18-25. Maar omdat OMS prima verdedigend werk afleverde werd HVV in de derde set ook onder druk gezet. OMS scoorde mooie punten en HVV kreeg moeilijk de ballen op de grond. Door hard te werken won OMS deze prachtige set met 25-19.

HVV was duidelijk niet gewend dat er zoveel tegenstand werd geboden en moest nog een tandje bij zetten. Dat gebeurde ook een beetje in de vierde set die in het begin nog gelijk op ging, maar langzaam slopen er wat foutjes in bij OMS. Maar HVV kreeg het niet cadeau en OMS knokte voor wat het waard was. Uiteindelijk won HVV ook nu geflatteerd de laatste set met 25-15 en werd het toch kampioen. Maar met de complimenten van de coach en van de tegenstander plus een fantastisch opgepakte invalbeurt van Marjolijn Baarslag werd het ook voor OMS een prima avond. Hopelijk valt de blessure van Larissa Koedijker mee, dat gaan we de komende dagen zien.

Volgende week vrijdag staat er weer een wedstrijd op het programma tegen Volta. Bij een overwinning kan de 2e plek gepakt worden, graag zien wij dan ook jullie als supporters weer in de hal.