Toernooiwinnaar Joris vd Bunt
Toernooiwinnaar Joris vd Bunt Eigen foto

Joris van de Bunt winnaar Open Putten Jeugdkampioenschap Schaken 2018

25 maart 2018 om 23:01 Sport/sport Deel je nieuws

Na het schoolschaken in februari is in maart het open puttens jeugdschaakkampioenschap inmiddels een traditie.

De editie van dit jaar werd gewonnen door Joris van de Bunt.

In laatste ronde van het reguliere toernooi versloeg hij koploper tot dat moment Jari van de Ruitenbeek en kwam tot een totaalscore van 7 punten uit 10 partijen. Die scoorde haalde de kampioen van vorig jaar Jorinus Luitjes ook en dus werd een barrage gespeeld met een wat korter speeltempo.

De eerste partij wist Joris overtuigend te winnen, maar in de tweede partij kreeg hij problemen op het schaakbord. Jorinus wist zijn kansen echter niet te verzilveren en na verwoede strijd was de winst in partij 2 van de barrage ook voor Joris, en was duidelijk wie de verdiende kampioen was. De partijen die de verdeling van de bekers bepaalden won hij uiteindelijk allemaal.

De tweede plaats was voor Jorinus Luitjes, en de derde plek voor Jari van de Ruitenbeek.

Bij de middelbare scholieren was de eerste prijs voor Noraly Luitjes, die de kampioen van vorig jaar voorbleef.  De aanmoedigingsprijs ging naar Bram Nout.

Tijdens het toernooi  is er ook altijd een ander dan schaken competitie, met schaak gerelateerde puzzels en spelletjes. De prijs op dit onderdeel was voor Jeroen Nout. Met name het onderdeel mijnen vegen leverde hem de meeste punten op en daarmee bleef hij de andere deelnemers voor.

Na het paasweekeinde gaat de jeugd bij PSV DoDO weer verder met naast les ook heel veel schaakpartijen.

Buit voor Joris is binnen
Jari tegen Joris in belangrijke laatste ronde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie