Jens Zwijnenberg
Jens Zwijnenberg Orion Putten

Goede prestaties turners Orion op landelijke wedstrijden

26 maart 2018 om 09:52 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 24 maart vonden de landelijke wedstrijden turnen heren plaats in Winterswijk. Na eerdere kwalificatierondes hadden Jens Zwijnenberg en Jos van Wijk zich voor deze kwartfinale weten te plaatsen. Een prestatie op zich.

Jens kwam uit in de categorie Instap niveau 17. Hij startte op het moeilijke onderdeel voltige en liet hier door een val helaas wat punten liggen. Jens gaf meteen aan dat op de andere toestellen goed te gaan maken én dat deed hij: hij werd 4e op het onderdeel ringen en 1e op het onderdeel sprong. Op de drie laatste toestellen turnde Jens een stabiele wedstrijd. Hij maakte het erg spanning, de eerste 15 deelnemers gingen door naar de halve finale. Helaas kwam Jens net 0,6 pnt tekort. Hij werd 16e, maar wat zijn we trots op hem!

Ook voor Jos begon zijn wedstrijd in de categorie Junior I niveau 8 op voltige. Jos begon op de voor hem wat lastigere onderdelen, maar liet zien deze zeker te beheersen. Hij startte goed en turnde op zowel voltige, ringen als sprong goede oefeningen. Zijn oefening op rek liep iets minder soepel als verwacht, maar toch behaalde hij ook op dit onderdeel een mooie score. Net als Jens maakte ook Jos het erg spannend; ook hij kwam 0,6 pnt te kort en werd 16e.

Voor deze turners zit het wedstrijdseizoen er op, maar de turners van Orion komen dit jaar zeker nog in actie. Op 14 april staat de finale voorgeschreven- en keuze oefenstof op het programma en deze vindt plaats in Putten!

Jos van Wijk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie