Winnaars fotowedstrijd: 'Zó simpel kan het zijn!'

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

REGIO - In het gemeentehuis van Nunspeet zijn maandag de winnaars van de regionale Foto & Film Wedstrijd ''Energie besparen? Zó simpel kan het zijn!'' bekend gemaak. De publieksprijzen werden uitgereikt door de heer Jan Jacob van Dijk, gedeputeerde bij de provincie Gelderland. De heer Hoogendoorn, burgemeester van de gemeente Oldebroek reikte de juryprijzen uit aan de winnaars.

De ingezonden foto's waren erg divers en het was voor de juryniet eenvoudig om de mooiste, leukste of meest inspirerende foto's uit te kiezen. Uiteindelijk kon de jury het samen eens worden. De winnaars van de foto wedstrijd in leeftijdscategorie jonger dan 21 jaar zijn: 1ste prijs Brian Waterman uit Hulshorst, 2de prijs Floor Rozeboom uit Nunspeet, 3de prijs Ella van den Bosch uit Wezep. De winnaars van de fotowedstrijd in de leeftijdscategorie 21 jaar en ouder zijn alle drie inwoners van Nunspeet: 1ste prijs Arianne Sulman-Methworst, 2de prijs Albert Frankenhuyzen, 3de prijs Lotte Vlot.

Winnaars Film Wedstrijd

Over de winnaars van de film wedstrijd was de jury het snel met elkaar eens. De winnaars van de film wedstrijd in leeftijdscategorie jonger dan 21 jaar zijn: 1ste prijs Anja van de Ridder uit Putten, 2de prijs Ruben Smit uit Nunspeet, 3de prijs Hannah van den Bosch uit Wezep. In de leeftijdscategorie 21 jaar en ouder ging de eerste prijs naar Henk Tabois uit Wezep en de tweede prijs naar Jan van Werven uit Oldebroek. Voor de filmwedstrijd was het aantal inzendingen beperkt. Dit heeft de kans op het winnen van een prijs aanmerkelijk vergroot.

Winnaars Publieksprijs

Het publiek kon ook stemmen op hun favoriet. Meer dan 1300 keer werd er gestemd en dat leverde de volgende winnaars op: fotowedstrijd jonger dan 21 jaar: Astrid Schipper uit Putten, foto wedstrijd 21 jaar en ouder: Alida Bosma uit Wezep, film wedstrijd jonger dan 21 jaar: Anja van de Ridder uit Putten, film wedstrijd 21 jaar en ouder Henk Tabois uit Wezep. Opvallend bij de filmwedstrijd was dat jury en publiek gelijkgestemd waren.

Prijsuitreiking

Alle winnaars van de hoofdprijs uitgekozen door de jury maken een luchtballonvaart, aangeboden door energieleverancier Greenchoice. De winnaars van de publieksprijs in de leeftijd van 21 jaar of ouder winnen een arrangement bij landgoed Schovenhorst, de publieksprijs voor de deelnemers jonger dan 21 jaar is een iPod Touch. Bosbad Putten, Klimbos Veluwe, Veluws Bureau voor Toerisme, en de Bespaar Bazaar hebben ook prijzen beschikbaar gesteld. Tijdens de prijsuitreiking waren alle inzendingen te bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje.

De Foto & Film Wedstrijd is onderdeel van de klimaatcampagne Veluwe Duurzaam, een initiatief van de gemeenten Elburg, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Deze klimaatcampagne brengt deelnemende gemeenten, burgers, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar in contact. Gezamenlijk zetten zij in op bewustwording met als resultaat vermindering van het energiegebruik en het produceren of toepassen van duurzame energie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie