Remona 35 jaar op de saxofoon

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

Normaal oefent de 20-koppige band iedere woensdagavond in de kelder van De Haen, maar voor deze gelegenheid werd het Grand Café omgetoverd tot concertzaal. Het repertoire bestaat uit jazz, latin, rock en pop. ,,Eigenlijk wilde ik drummer worden, maar dat vonden ze thuis niet zo'n goed idee. Via de Hoevelakense hoofdonderwijzer Rob Zijlstra kreeg ik in 1976 van mijn ouders een altsax, daar leerde ik de toonladders op spelen en kreeg les van de dirigent. In 1983 werd de fanfare opgeheven en met de rest werd de 'Big Band' opgericht, later werd de naam veranderd in Swinging Sounds en uiteindelijk heten we nu de Blue Basement Big Band'' vertelt Remona tijdens de pauze.

PUTTEN - Verpleegkundige Remona van Ruitenbeek (47) werd onlangs in de spotlights gezet tijdens een surprise concert door haar 'Blue Basement Big Band'. Tot het moment van de start van een avondvullend concert in De Haen had Remona niet door dat zij het feestvarken was, maar leden van de band hadden berekend dat zij op die avond 35 jaar de sax bespeelt. ,,Precies op de dag af weet ik het niet, maar het klopt dat ik op mijn twaalfde lid werd van de Fanfare Te Hoevelaken, ik luisterde veel naar de lp's van saxofonist Piet Noordijk en besloot toen zelf te gaan spelen, hij was mijn inspiratiebron.'' Door Theo Zuurman

Na een korte speech van voorzitter René van Gorcum, bloemen en cadeautjes zet de band 'Ramona' van de Blue Diamonds in en Remona schittert met een solo. Met het drummen is het uiteindelijk ook nog goed gekomen laat zij na het laatste nummer 'I Feel Good' weten: ,,Mijn zoon Robin drumt en als ik even de kans krijg zit ik achter de drums. Bij ons is 't allemaal muziek wat de klok slaat want onze dochter Marinda zit op het conservatorium en in het weekend vormen we met vrienden vaak een band, gelukkig wonen we in een vrijstaand huis in Putten tegenwoordig. Muziek betekent heel veel ontspanning en vrolijkheid voor mij, al 35 jaar. Als verpleegkundige werk ik veel met patiënten en muziek maken ontspant heerlijk.'' En manlief Harry? ,,Ik ben de grootste supporter'' besluit Remona's man.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie