Wijzer

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

Ik ben helemaal van slag. Het is eind december en de wijzer van de klok nadert het uur van de in verband met Kerstmis vervroegde deadline voor mijn laatste column van dit jaar. Ik realiseer mij dat ik voor het eerst dichterbij de deadline ben dan bij een onderwerp en schrijfstof voor een column. Op welke wijze ga ik dit oplossen?

Ik zou voor het gemak kunnen terugkijken op het afgelopen jaar, maar dat wordt rond deze tijd in de media al zoveel gedaan. Vaak komt het neer op sentimenteel herhalen (ofwel gemakshalve kopiëren) van wat eerder dit jaar is geschreven, verteld of getoond. En wie ben ik om voor de lezer te bepalen wat de hoogtepunten van 2011 in het Puttense wereldje waren? Ook populair, ik zou kunnen vooruitkijken naar Putten in het nieuwe jaar 2012. Ik heb echter ook niet de illusie dat mijn persoonlijke vooruitblikken iemand nu veel wijzer maakt.

De wijzer van de klok tikt intussen wel verder. Ik zoek links (en rechts) op de website deputtenaer.nl naar onderwerpen. Het valt me weer op dat 'Kerkdiensten' en 'Medische diensten' zoals bijna altijd de meest gelezen artikelen op de website zijn. Wat het Puttense nieuws ook is, blijkbaar zijn de roosters voor het 'dagelijks leven' toch belangrijker.

Over roosters gesproken, ik lees dat de gemeentelijke Afvalwijzer 2012 huis-aan-huis verspreid is. Dat is goed nieuws, althans voor degene die hem ontvangen hebben. Wij hebben geen Nee-sticker, maar onze brievenbus heeft geen Afvalwijzer gezien. PostNL mag dan in roerige tijden zitten, als enige bezorger weten ze wel altijd onze brievenbus te vinden. Dat kan ik helaas niet zeggen van de concurrerende postbedrijven, pakketdiensten of huis-aan-huis verspreiders.

Als je de Afvalwijzer niet ontvangen hebt, kan je deze volgens de gemeentelijke nieuwsberichten op werkdagen 's ochtends afhalen bij de receptie van het gemeentehuis. Ik ben overigens nog aan het overwegen of ik hier een vrije ochtend voor zal aanvragen op mijn werk. Een beter alternatief is het bekijken van de afvalwijzer via internet op de gemeentelijke website putten.nl en dat heb ik gedaan.

Wat een verademing en duidelijkheid ten opzichte van de vorige Afvalwijzer 2011 die overigens pas eind januari 2011 verspreid was. Gelukkig geen jaarlijkse agenda meer met minuscule getalletjes met allerlei erg op elkaar lijkende kleurtjes voor verschillende afvalstromen in verschillende wijken. Dit was alsof het voor mij in wijk 2 van belang was dat overmorgen het plastic van wijk 3 werd ingezameld. Vanaf nu is er direct helderheid voor mijn eigen wijk in welke week of datum iets wordt opgehaald.

Het is misschien een klein ding, maar 2012 is op deze wijze voor mij qua afval wijzer. Prettige jaarwisseling!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie