Onderzoek naar klachten over pastoor Bert Sturkenboom

27 december 2011 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Pastoor Bert Sturkenboom van de regionale rooms-katholieke Sint Lucasparochie (onder meer Putten, Barneveld/Voorthuizen en Achterveld) is met onmiddellijke ingang en voor onbepaalde tijd ontheven van zijn bestuurlijke en pastorale taken. Aartsbisschop mgr. Wim Eijk heeft daartoe besloten nadat er bij het aartsbisdom Utrecht klachten waren binnengekomen over de pastoor.

Het aartsbisdom stelt een nader onderzoek in. Zolang de uitkomst daarvan nog niet bekend is onthouden aartsbisdom en parochiebestuur zich van elk inhoudelijk oordeel en commentaar, aldus een mededeling aan de parochianen. Over de aard van de klachten wordt dus niets bekendgemaakt.

Pastoor Sturkenboom zal voor onbepaalde tijd buiten de St. Lucasparochie woonachtig zijn, meldt het parochiebestuur. Tot de Sint Lucasparochie behoren de rooms-katholieke geloofsgemeenschappen in Barneveld/Voorthuizen, Achterveld, Leusden, Hoevelaken, Nijkerk, Putten en Ermelo. Sturkenboom is voorzitter van het bestuur en het pastorale team van de parochie.

De brief aan de parochianen is ook geplaatst op de internetsite van de St Lucasparochie, www.stlucas.nu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie