Pastoor beschuldigd van seksueel misbruik

28 december 2011 om 00:00 Nieuws

PUTTEN/NIJKERK - Het aartsbisdom Utrecht erkent dat pastoor Sturkenboom uit Ermelo van de Sint Lucasparochie (waaronder de kerken uit Nijkerk,Putten en Hoevelaken vallen) op non-actief is gesteld vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik.

Dat meldt Omroep Gelderland woensdagmiddag.

De pastoor werd vorige week voor onbepaalde tijd op non-actief gesteld. Ook verliet hij zijn ambtswoning. Dagenlang zweeg het bisdom over de aanleiding. Dat leidde tot onvrede binnen de parochie. Een bestuurslid stapte zelfs op, nadat ze eerst had gelogen over de oorzaak van het vertrek van de pastoor.

Nadat een man zich bij Omroep Gelderland meldde die zei jarenlang door Sturkenboom misbruikte te zijn, en de Omroep het bisdom daarmee confronteerde, treedt het bisdom nu toch naar buiten.

Volgens de woordvoerder van het aartsbisdom zijn de klachten via het parochiebestuur binnengekomen, maar hij wilde geen commentaar geven op het terugtreden van parochiebestuurder Van Schaik.

Verder zei de woordvoerder dat het aartsbisdom niet naar buiten wilde treden over de inhoud van de op 20 december gemelde klachten, omdat het Kerkelijk Wetboek dat verbiedt. Nu de klagers zelf naar buiten zijn getreden, wilde hij daar niet verder over zwijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie